F Tipi 11 polis tutuklandı

F-tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında gözaltında olan 49 polisten 11'i tutuklandı. Aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve eski Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da bulunduğu 11 polis Metris cezaevine konuldu. 8'i denetimli serbestlikle, toplam 38 polis serbest bırakıldı.

F-Tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkarılan 49 polisten 11'i tutuklandı. Casusluk suçlamasıyla tutuklanan 11 polis, cezaevine gönderildi.

Emniyet'teki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen 49 polis için karar gece geç saatlerde çıktı. 32 şüphelinin savunmasını alan İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İslam Çiçek, diğer 17 kişi hakkında ise dosya üzerinden işlem yapmaya karar verdi.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve eski Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da aralarında bulunduğu 11 polis hakkında "casusluk ve resmi belgede sahtecilik suçlarından" tutuklama kararı verdi.

38 polis mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 38 polisten 8'i hakkında "denetimli serbestlik" uygulanmaısna hükmetti. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Emniyet amiri Gaffur Ataç için "yurt dışına çıkış yasağı" getirildi.

Sorgu hakimi tarafından ifadeleri alınamayan, 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Eski polis şefleri Ömer Köse ve Gaffur Ataç'ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkındaki kararda, "casusluk delilleri kuvvetli olsa da ifadeleri alınmadığı için serbest bırakıldıkları" belirtildi.

Tutuklanan polisler Metris Cezaevi'ne konuldu.

ulusalkanal.com.tr

# Yurt Atayün # çağlayan adliyesi # f-tipi operasyon # İstanbul Terörle Mücadele Şubesi