Model uçak saldırısında FETÖ parmağı

Diyarbakır'da PKK terör örgütü tarafından düzenlenen model uçak saldırısında FETÖ parmağı olduğu ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesinin haberinde FETÖ üyesi Gürbüz Sevilay, Ukraynalı uzmanlarla, PYD elebaşı Mazlum Kobani'yi görüştürüyor. Habere göre model uçakların silahlandırılmasını bu uzmanlar sağlıyor.

Model uçak saldırısında FETÖ parmağı

Yeni Şafak Gazetesi, 18 Mayıs'ta Diyarbakır ve 20 Mayıs'ta Batman ve Şırnak'ta düzenlenen 'model uçak' saldırısına ilişkin bir haber yayınladı.

MİT'in Özbekistan'da yaptığı FETÖ operasyonuyla örgüt üyesi Gürbüz Sevilay Türkiye'ye getirildi. Sevilay'ın anlattıklarına göre, ilk önce 2019'da Irak ve Suriye'deki PKK/PYD mensuplarının füze, anti-dron, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarını karşılamak için Irak'ın kuzeyine gitmiş.

Sevilay, "Kamışlı’ya yakın bir yerdeki petrol kuyularının olduğu bölgeye geldik. Burada 'çıkartılan petrolü ABD’ye veriyoruz. Bu bölgeyi insansız hava araçlarından korumamız lazım' dediler. Ben de istedikleri silahları temin edebileceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

Görüştüğü kişi ise PYD elebaşı Mazlum Kobani... Daha sonra FETÖ'cü Sevilay ifadesinde, üniversite yerleşkesinde bulunan PKK'ya ait fabrikayı gezdirdiklerini, ABD'nin her hafta 2 uçak dolusu para gönderdiğini ve maddi sorunlarının olmadığını belirtti.

FETÖ üyesi isim ardından bir PKK/PYD üyesiyle Ukrayna'ya silahları almaya gitti. Son olarak Mazlum Kobani'nin karargahına döndüklerini belirten Gürbüz Sevilay, burada saldırıdaki model uçaklara ve yeni silahlara ilişkin konuşmaları anlattı:

- Ukraynalı'lar her türlü silahı temin edebileceklerini söylediler. Mazlum Kobani’nin ‘ürün sıkıntımız yok. ABD ve diğer ülkelerden her türlü temin edebiliyoruz ancak değişik ürünlerle de ilgileniyoruz’ sözleri üzerine stinger roketlerinin resimlerini gösterip özelliklerini anlattılar. Mazlum Kobani, ilk etapta roketlerden 100 adet, fırlatıcısından da 5 adet alacağını söyledi.

Böylece FETÖ üyesi Sevilay, PKK'nın Ukrayna'dan aldığı maket uçaklara örgütün aracılık ettiğini itiraf etti.

# kobani # abd # fetö # pkk # pyd # MİT # petrol # ukraynalı # Yeni Şafak Gazetesi # Gürbüz Sevilay # açıklam