Yunanistan'da Türk donanması korkusu

Yunan Donanma Fonu Derneği Başkanı Prodromos Emfiecioglou, "Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde çok güçlü bir donanma geliştirdi" dedi. Yunanistan'ın da donanmasını geliştirmesi gerektiğini savundu. Yunan halkını, donanmaya maddi destekte bulunmaya çağırdı.

Yunanistan'da Türk donanması korkusu

Yunan Donanma Fonu Derneği Başkanı Prodromos Emfiecioglou'nun sözleri, Yunanistan'daki Türkiye korkusunu gözler önüne serdi.

Emfiecioglou, Yunan donanmasının Türk donanması karşındaki güçsüzlüğüne vurgu yaptı. Türkiye’nin yeni ve modern gemiler inşa ettiğine dikkat çekti, buna karşın Yunanistan’ın gemilerinin eskidiğini söyledi.

Son dönemde Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandırma politikası yürüten Yunanistan’da Türkiye paniği büyüyor.

Türkiye’nin gerilimi düşürme çabalarına karşın Atina yönetimi son dönemde silahlanmaya hız verdi.

Sivil toplum kuruluşları da Türkiye’nin donanma gücüne dikkat çekerek halkı maddi destekte bulunmaya çağırıyor.

SAVUNMA BÜTÇELERİNİ ARTIRDILAR

Atina yönetimi 2021 yılında savunma bütçesini, geçen yıla göre 5 kat artırdı.

Yunanistan son dönemde Fransa'dan 18 adet Rafale savaş uçağı alımı için anlaşma imzaladı. 4 yeni fırkateyn alımı ve 4 fırkateynin modernizasyonu için de çalışmalar yürütülüyor.

# türkiye # yunanistan # erdoğan # türk # ege # gemi # fransa # doğu akdeniz # Atina # akdeniz # savunma # Yunan # savunma sanayi # savaş uçakları # türkiye yunanistan # fırkateyn # Atina Yönetimi # türk donanması # gerilim # savunma bütçesi # Yunanistan Türkiye # Türkiye savunma # Türkiye Erdoğan # Rafale savaş uçağı