Adana'da Ceyhan Nehri'ne kanalizasyon suyu karıştı

Adana'da Ceyhan Nehri’ne kanalizasyon suyu karıştı, üretim ve halk sağlığı tehlikeye girdi. Vatandaşlar sağlıkları için endişeli. Ceyhan Sulama Birliğinden yapılan açıklamada, lağım suyu sorunu çözülürse, borulardaki tıkanma sorunu yüzde 80 çözülür.” denildi.

Adana'da Ceyhan Nehri'ne kanalizasyon suyu karıştı

Kapalı sulama sistemlerinden gelen su filtrelenmediği için damla sulama boruları sürekli tıkanıyor.

Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kapalı sulama sistemlerinden gelen suyun filtresiz oluşu vatandaşı isyan ettirdi.

Su, plastik atıklar ve çöplerle birlikte gelince borular sürekli tıkanıyor.

Kapalı sulama sistemleri ile damla sulama yapan çiftçiler, tıkanmanın önüne geçebilmek için sürekli boruları kontrol etmek zorunda.

Bölgeye su kirli geldiği için üreticiler kuyudan su çekiyor ve binlerce lira elektrik faturası ödüyor.

Yumurtalık İlçesi’nin Haylazlı Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, aynı zamanda sulama suyuna lağım suyunun karıştığını ve suyun hasta ettiğini belirtti.

“ATIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜRSE, TIKANMA SORUNU YÜZDE 80 BİTER”

Ceyhan Sulama Birliği yetkilileri de Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada, Osmaniye’nin kanalizasyon sularının Cevdetiye Reglatörü’nün bulunduğu bölgeden Ceyhan Nehri’ne karıştığını doğruladı.

- Osmaniye ilinin arıtma tesisinin eski ve atıl olması, atık suyun Ceyhan Nehri’ne karışmasına sebep oluyor. Lağım suyundan kaynaklı aşırı yosunlanma oluyor ve yerleşim alanlarından geçtiği için evsel atıklar da atılıyor. Ancak lağım suyu sorunu çözülürse, borulardaki tıkanma sorunu yüzde 80 çözülür. Osmaniye Valiliği ve DSİ ile çalışma var ama olumlu bir gelişme yok. Filtreme sistemi yapılmasına ise sistem uygun değil.

Bölge çiftçileri yetkililerin bir an önce sorunu çözmelerini bekliyor.

Osmaniye belediyesinden su ve kanalizasyon müdürlüğü ekipleri suyun kirli olduğu iddiasını yalanladı.

# su # adana # cop # lağım # Kanalizasyon # Yumurtalık ilçesi # plastik atıklar