İran’da Arakan protestosu

Arakan'da yaşanan olaylar İran’ın başkenti Tahran’da da protesto edildi. Birleşmiş Milletler Tahran ofisinin önünde buluşan göstericiler sürecin emperyalist bir komplo olduğunu vurguladı. İsrail ve Amerikan karşıtı sloganlar atan eylemciler, Arakanlı müslümanların Emperyalist bir plana kurban verildğine dikkat çekildi. Ulusal Kanal’a konuşan İran Meclisi Milletvekili Hüseyin Ali Deligani de Birleşmiş Milletler ve NATO’nun İslam dünyasında çözümün adresi olamayacağını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin Myanmar’da Müslümanlara yönelik şiddete sessiz kalınması İran’ın başkenti Tahran’da protesto edildi. Birleşmiş Milletler Tahran ofisinin önünde toplanan göstericiler İsrail ve Amerikan karşıtı sloganlar attı.

Sürecin Emperyalist bir kopmlo olduğuna vurgu yapılan konuşmalarda İsrail’in yaşananlarla bağlantılı olduğu savunuldu.

Dünyanın, Arakan’lı müslümanların yaşadıkları karşısında suskun olduğunu söyleyen İranlı göstericiler, İslam dünyasının da yeterli tepkiyi göstermemesini eleştirdiler.

Ulusal Kanal’a konuşan İran Meclisi Milletvekili Hüseyin Ali Deligani, Birleşmiş Milletler ve NATO’nun İslam dünyasında çözümün adresi olamayacağına dikkat çekti.

Haber-Kamera: Yakup Aslan​

ulusal.com.tr

# iran # Arakan