Glutensiz diyete özel pastane

Çölyak hastalığında bilinen tek tedavi, glutenin ömür boyu diyetten çıkarılması olarak gösteriliyor. Antalya’da yaşayan Mürüvet Özel’e de 8 yıl önce çölyak hastalığı tanısı kondu. Mürüvvet Hanım hastalıkla mücadelenin zorluğunu en iyi bilen biri olarak glutensiz beslenme için tüm hastalara pastane açtı. Özel’in hazırladığı glutensiz ürünler yoğun ilgi görüyor.

Glutensiz diyete özel pastane

Çölyak hastalığında bilinen tek tedavi, glutenin ömür boyu diyetten çıkarılması olarak gösteriliyor. Hastalar, glutensiz yaşam olarak adlandırılan beslenme şeklini hayatlarının sonuna kadar uygulamak zorunda kalıyor.

Emekli hemşire Mürüvet Özel, Antalya’da yaşıyor. Çocukluğundan itibaren yaşadığı rahatsızlığa geç teşhis konuldu. 8 yıl önce çölyak hastası olduğunu öğrendi. Glutensiz beslenmeye başladı. Doktor kontrolüne gittiğinde çölyak hastalarının glutensiz ürünlerin temininde zorlandığını fark etti. Pastane açmaya karar verdi.

Özel, hastalıkla mücadelenin zorluğunu en iyi bilen biri olarak “Glutensiz Çölyak Pastanesi” açtı. Kızı Neşe Özel ile her gün glutensiz ürünler hazırlıyor. Bu ürünler yoğun ilgi görüyor.

Salgıntedbirleri nedeniyle şu an “gel al” ve “paket servis” şeklinde hizmet veriyor. Ramazan ayına özel ürünler de hazırlıyor.

Özel, “sadece çölyak hastaları için değil, glutensiz beslenme önerilen tüm hastalar için bir telefon kadar uzaktayım” diyor.

# antalya # doktor # tedbir # salgın # diyet # beslenme # pastane # çölyak # hemşire # gluten