Yaya geçitlerinde ''Kırmızı Çizgi'' dönemi

Trafikte yayalar için geçiş üstünlüğünün olduğu noktalar artık kırmızıya boyanacak. Boyama işlemi İçişleri Bakanlığı'nın ''Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz'' isimli proje kapsamında yapılacak.

Yaya geçitlerinde ''Kırmızı Çizgi'' dönemi

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Tansev Kara

Trafikte yayalar için ''kırmızı çizgi'' dönemi başladı. Yayalara tanınan önceliğe ilişkin yeni bir uygulama geldi.

İçişleri Bakanlığı, trafikte önceliğin yayalara tanındığı çalışma kapsamında ''Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz'' uygulaması başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ''Hedefimiz sıfır can kaybı.'' dedi:

- 2018'de bu kanun çıktı. 2020'nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. 1 hepimiz için büyük rakam ama 516 çok daha büyük rakam.

- Yaya geçitlerinde, levhaların olduğu yerde, okul geçitlerinde, hastane geçitlerinde, kavşaklarda üstünlük yayalardadır.

Türkiye'nin dört bir yanında ''Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz'' uygulaması kapsamında etkinlikler yapıldı.

Ankara Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu'nda ''Yayalar Kırmızı Çizgimizdir'' etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı etkinlikte okul geçidi kırmızıya boyandı. Yeni uygulama ile ışıksız yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak.

Bakan Soylu kurallara uyulması gerektiğini vurguladı:

- Bu konuda yayalara da tavsiyemiz; yola atlamamaları. Çizgilerin olmadığı yerde yaya yola atlarsa ''trafik önceliği benim'' derse trafik kazası ve sonuçları kaçınılmazdır.

Bakan Selçuk; ''Çocuklarımızla beraber geleceğe yönelik olarak trafik kurallarına daha iyi riayet etmek için bir çalışmanın içindeyiz.'' dedi.

''Yayalar Kırmızı Çizgimizdir'' etkinliği kapsamında öğrenciler trafik kurallarını öğreniyor. İlk kural ''Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın''

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerde İçişleri Bakanlığı yetkilileri meydan ve okullara kurulan mobil TIR'ları da ziyaret etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem ince trafikte can kaybının azaltıldığını belirtti:

- 2018-2020 yılları arasında yaya can kayıplarını yüzde 34,8 azalttık.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı trafik kazalarında yıllık kayıplarının 5 binin üzerinde olduğunu belirtti.

# Trafik # hastane # ankara # türkiye # ilkokul # İçişleri Bakanı # can kaybı # Milli Eğitim Bakanı # uygulama # yaya # kırmızı çizgi # geçit # yaya geçidi