Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ''Afganistan meselesinin barış yoluyla çözülmesi için fırsatlar var''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afganistan'ın Pencşir vilayetindeki Tacik kökenli gruplar ile Taliban arasında müzakerelerin sonlandırıldığına dikkati çeken Lavrov, ''Taliban ve Afgan Tacikler arasında müzakerelerin yeniden başlayacağını umuyorum.'' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ''Afganistan meselesinin barış yoluyla çözülmesi için fırsatlar var''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da düzenlenen "Yeni Bilgi" Federal Eğitim Maratonu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan meselesinin barış yoluyla çözülmesi için fırsatların bulunduğunu belirten Rus Bakan Lavrov, "Taliban ve Afgan Tacikler arasında müzakerelerin yeniden başlayacağını umuyorum." dedi.

Lavrov, Afganistan'ın Pencşir vilayetindeki Tacik kökenli gruplar ile Taliban arasında müzakerelerin sonlandırıldığına dikkati çekti.

Lavrov, "Afganistan meselesinin barış yoluyla çözülmesi için fırsatlar var. Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Pencşir Vadisi'nde son yüzleşme kıvılcımlarının müzakerelere dönüşeceğini umuyorum. Bu müzakereler başlamıştı, sonra kesildi ve çatışmalar başladı. Taliban ve Afgan Tacikler arasında müzakerelerin yeniden başlayacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

Afganistan'da Taliban dahil tüm siyasi ve etnik güçlerle temasta olduklarını dile getiren Lavrov, söz konusu güçler arasında diyaloğun sağlanması konusunda girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Lavrov, "Siyasi çözümün, Taliban'ın temsil ettiği Peştun, Tacik, Özbek, Hazaralar arasında uzlaşmayı içermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

# Afganistan # Sergey Lavrov # taliban # moskova # Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov # Rusya Lavrov # Rusya Afganistan # Rusya Sergey Lavrov # Pencşir # Rusya Afganistan açıklaması