İdlib'te "kimyasal saldırı" tezgahı

İdlib konusunda karşılıklı açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, İdlib'deki militanların İngiliz güçlerinin desteğiyle provokasyon hazırlığında olduğunu söyledi.

Amerika, İngiltere ve Fransa'nın İdlib'e yönelik "kimyasalsaldırı" tezgahı açığa çıktı. Rusya, İdlib'te çözüm arayışlarına yönelik dinamiti berteraf etmek için bu provokasyonu her fırsatta kamuoyu gündemine getiriyor.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, İdlib'deki militanların İngiliz güçlerinin desteğiyle provokasyon hazırlığında olduğunu açıkladı.

Antonov, İngiliz Özel Kuvvetleri'nin Batılı güçlerin Suriye'de gerçekleştireceği bir füze saldırısına zemin hazırlamak için sahte bir kimyasal saldırıyı yürürlüğe sokmaya hazırlandığını vurguladı. Rus büyükelçi "İngiliz Özel Kuvvetleri'nin aktif dahli çerçevesinde hazırlanan bu provokasyon, 'üçlü' Batı ülkelerinin Suriye'nin askeri ve sivil altyapısına yönelik bir başka füze saldırısı düzenlemesine imkan sağlamak için bir bahane haline gelebilir." dedi.

Rus senatör Franz Klintseviç de "ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde füze savunma sistemi kurması" haberlerini değerlendirdi. Suriye'de Amerikan füze savunma sistemlerini kurmayı gerektirecek askeri bir ihtiyaç olmadığını belirten Klintseviç "Eğer Amerikalıların gerçekten, Suriye'de füze savunma sistemleri kurma çabaları varsa, bu kesinlikle bir provokasyon olarak nitelendirilir." ifadelerini kullandı.

Klintseviç, "Aslında, bu provokasyon, ABD ve müttefiklerinin Suriye hükümetine saldırmak için bir bahane olarak kullanılmak istenen "kimyasal silahların kullanılması" ile aynı pakette ele alınmalıdır" diye konuştu.

Fransa'dan ise dikkat çeken bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'deki çatışmayı çözmek için Rusya ve Türkiye’yle yapıcı diyaloğa güvendiklerini kaydetti.

ulusal.com.tr

# saldırı # idlib # Kimyasal