Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte en çok vaka görülen iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısını paylaştı. Haftalık vaka yoğunluğu haritasında, Ordu zirveye yerleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de vakalar artış gösterdi. En çok artış yaşanan il ise, Tunceli oldu. Aşılamanın önemine vurgu yapan Bakan Koca, "salgına karşı daha güçlü mücadele için aşılama oranını yükseltmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte en çok vaka görülen iller

6-12 Kasım haftalık vakaharitasını açıkladı. İllerdeki artışa dikkat çekti, aşı çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronaviirüs ile mücadelede yüz binde görülen ve 6-12 Kasım arasını kapsayan haftalık vaka haritasını paylaştı.

Vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 308,22, Ankara'da 241,38, İzmir'de 68,74 oldu.

Haftalık vaka yoğunluğu haritasında, Ordu zirveye yerleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de vakalar artış gösterdi. En çok artış yaşanan il ise, Tunceli oldu.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il ise Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana ve Bartın olarak açıklandı.

Aşılamanın önemine vurgu yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "daha güçlü mücadele için bu oranı yükseltmeliyiz" ifadelerini kullandı:

- İki doz aşılıların sayısının 50 milyonu geçtiğini ve 50 milyonun toplam nüfusun yüzde 60’ına karşılık geldiğini bugün açıkladık. Aşılama programında 18 yaş ve üstünü esas aldığımız için bu oran tabloda yüzde 80,5 görünüyor. Salgına karşı daha güçlü mücadele için bu oranı yükseltmeliyiz.

# istanbul # ordu # Balıkesir # çanakkale # ankara # adana # Tekirdağ # Bilecik # hatay # Bartın # fahrettin koca # tunceli # osmaniye # kırklareli # haftalık vaka # harita