Karadeniz'de sel felaketi: Can kaybı 41'e yükseldi

Karadeniz'in Kastamonu, Sinop ve Bartın ilçelerinde sel felaketi meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi. Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 kişi hayatını kaybederken Bartın'da da kaybolan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Karadeniz'de sel felaketi: Can kaybı 41'e yükseldi

Batı Karadeniz günlerdir sel felaketi ile mücadele ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kastamonu, Sinop ve Bartın illerindeki sel afetiyle ilgili açıklama yaptı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.'' bilgisine yer verildi.

BARTIN'DA KAYBOLAN KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmaları AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldü.

Kadının kaybolduğu evin çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, sel sularının getirdiği ağaç parçaları ile molozların altını titizlikle kontrol etti.

Günlerdir yapılan arama çalışmalarının neticesinde acı haber geldi. 85 yaşındaki Arife Ünal'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Cenaze ambulansla Ulus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Büyük üzüntü yaşayan Ünal'ın yakınlarını bölgede görevli ekipler teselli etti.

# kastamonu # UMKE # AFAD # karadeniz # Bartın # Sinop # sel felaketi # bozkurt # sel # Batı Karadeniz # can kaybı # Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı # ayancık # karadeniz sel # kastamonu sel # kastamonu sel felaketi # sel hayatını kaybedenlerin sayısı # Bartın sel # sinop sel # afad sel # afad açıklama # afad sel açıklama