Türkiye-Libya Deniz Anlaşması sorunsuz şekilde devam edecek

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, hükümet listesini güvenoyu için Temsilciler Meclisine sundu. Dibeybe, Türkiye ve Libya arasındaki ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması'' anlaşmasını değerlendirdi. Libya Başbakanı, ''Anlaşmaya sorunsuz şekilde devam edeceğiz.'' dedi.

Türkiye-Libya Deniz Anlaşması sorunsuz şekilde devam edecek

Libya'da yeni dönemde de ilişkiler güçlü kalacak. ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması'' anlaşması sürecek.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, teknokrat isimlerden oluşan yeni hükümet listesini güvenoyu için Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine sunduklarını açıkladı.

Dibeybe, ''Türkiye ile ilişkilerimiz ayrıcalıklı'' vurgusu yaptı. ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması'' ve ''Askeri ve Güvenlik İş Birliği'' Mutabakat Muhtıralarını değerlendirdi:

- Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz iyi muamele ve iki ülkenin egemenliğine, saygıya dayalı ayrıcalıklı bir ilişki olacak. Türkiye Cumhuriyeti bizim çok güçlü bir ekonomik ortağımız.

Libya Başbakanı Dibeybe, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması anlaşmasının sorunsuz süreceğini belirtti:

- Türkiye, Tunus'tan sonra Libyalıların dışarıya açılan tek çıkış noktası durumunda. Türkiye ile yapılan deniz anlaşması Libya ve Türk halkları için çok önemli bir anlaşma ve bu anlaşmaya sorunsuz şekilde devam edeceğiz. Diğer anlaşmalara ilişkin de ortaklarımızla üzerinde çalışacağız ve bu anlaşmalara yasal ve iyi bir şekilde yaklaşacağız.

Başbakan Dibeybe, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı:

- Yeni hükümet listesi teklifini Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanlığına bu sabah sunduk. Libya hükümeti, teknokrat isimlerden oluşuyor ve Libya'nın tüm renkleri, aşiretleri ve bölgelerini temsil ediyor.

# türkiye # libya # meclis # doğu akdeniz # hükümet # akdeniz # Tunus # askeri # Dibeybe # Deniz Yetki Alanı # Tobruk