TGB 15. yaşını kutladı: Türkiye geleceği emin ellerde!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 19 Mayıs’ın 102. Yılında 15. Yaşını kutladı. TGB video konferans yöntemiyle üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

TGB 15. yaşını kutladı: Türkiye geleceği emin ellerde!

BASIN BÜLTENİ

15. yaşını kutlayan TGB video konferans yöntemiyle üye ve gönüllüleriyle buluştu. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konukların “Türkiye’nin geleceği emin ellerde” vurgusu öne çıktı.

Kuruluşundan bugüne TGB Genel Başkanlığı yapmış gençlik liderlerinin, Müzisyen Latif Bolat, Müzisyen Ali Ulusoy ve şair Hüseyin Haydar’ın konuk olduğu etkinliğe TGB okulundan geçmiş ve mesleklerini yaparken mücadele etmeyi sürdüren mezunlar da katıldı.

TGB'NİN MAYASI 19 MAYIS RUHUDUR

Etkinliğin ilk konuşmacısı TGB’nin 4. Dönem Genel Başkanı Çağdaş Cengiz oldu. TGB’nin kuruluş sürecini anlatan Cengiz konuşmasında TGB’nin mayasını 19 Mayıs ruhunun oluşturduğunu ifade etti.

TGB’nin önceki dönem Genel Başkanı Yıldırım Gençer ise konuşmasında “Bugün TGB’ye en çok ihtiyaç duyulan günlerdeyiz. Türkiye, bağımsızlığını kuvvetle sağlayacak hükümeti arıyor. TGB bu hükümetin öncü gücü. TGB’nin bugünkü önderleri de bunu sağayacak” dedi.

TGB mezunlarının yaptığı konuşmalarda ömür boyu mücadele vurgusu öne çıktı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ EMİN ELLERDE!

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ise konuşmasında “19 Mayıs, Türk milletinin esarete karşı itirazıdır. 19 Mayıs, emperyalizme teslim olmayan başı dik Türk milletinin bağımsızlık savaşının ateşlendiği gündür. 19 Mayıs, zorluklara teslim olmamaktır. 102 yıl önce yedi düveli nasıl dize getirdiysek tüm Türk milletini Atatürk’ün ikinci istiklal savaşı mevzisinde ve üretim devriminde birleştirerek zaferler yaratacağız. TGB, Türkiye’nin geleceğini güvence altına almıştır. Üreticilerin milli hükümetinin kuruluşunda üzerimize düşen tüm görevlere hazırız. 200 yıllık milli demokratik devrim mirasımıza dayanarak 15. Yaşımızı bu kararlılıkla kutluyoruz” dedi.

Etkinlik konuklarından Latif Bolat ve Ali Ulusoy’un şarkıları, Hüseyin Haydar’ın şiirleri ve TGB marşlarıyla tamamlandı.

# türkiye # tgb # türkiye gençlik birliği # 19 mayıs # hüseyin haydar # dilek çınar # çağdaş cengiz # Yıldırım Gençer # Latif Bolat # Ali Ulusoy