Bakan Varank'tan "Viking" sorusuna esprili yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, gençlerin "Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?" sorusuna, "Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihi gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Bakan Varank'tan "Viking" sorusuna esprili yanıt

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank, AK Parti'nin sosyal medya hesabından "10 Soru 10 Cevap" adıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuğu oldu.

AK Parti Genel Başkan YardımcısıHamza Dağ, Twitter hesabından, "10 Soru 10 Cevap etkinliğimizde bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, kendisine, ailesine, hayata ve Türkiye'ye dair vatandaşlarımızdan gelen soruları yanıtladı" paylaşımıyla etkinliği duyurdu.

Instagram üzerinden kendisi, ailesi, Bakanlığının faaliyetleri ve Türkiye'ye dair soruları video mesajla yanıtlayan Varank, verdiği esprili cevaplarla dikkati çekti.

"FIRSAT BULABİLİRSEM DOĞAYLA BAŞ BAŞA KALMAYI ÇOK SEVİYORUM"

Varank, "Şahsi arabanız var mı, varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediğiniz bir parça var mı?" sorusu üzerine, şahsi araba olarak bir pikap kullandığını söyledi.

Varank, "Çünkü fırsat bulabilirsem doğayla baş başa kalmayı çok seviyorum. Arabada, ailemizin en küçük üyesi İlhan Yahya Varank hangi parçayı dinlemek istiyorsa o parça çalınıyor" dedi.

"TOGG, ÖZELLİKLERİYLE, MENZİLİYLE GERÇEKTEN BAŞARILI BİR ARAÇ OLACAK"

Ankara-İstanbul hızlı trenini mi yoksa Türkiye'nin Otomobili'ni (TOGG) mi tercih edeceğinin sorulması üzerine Varank, "Elbette TOGG ile seyahat. TOGG, özellikleriyle, menziliyle gerçekten başarılı bir araç olacak. Aynı zamanda Ankara-İstanbul arasında Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyla birlikte kara yolu seyahati çok daha güvenli, konforlu ve hızlı bir hale geldi, onun için TOGG" cevabını verdi.

"KAFA DAĞITMAK İÇİN 'KAFA TOPU' OYNUYORUM"

Varank, bilgisayar oyunlarından PUBG veya CS:GO tercihine yönelik soru üzerine de uzun uzun bu oyunları oynayacak vaktinin olmadığını ancak zaman zaman kafa dağıtmak için "Kafa Topu" oyununu oynadığını dile getirdi.

"BÖYLE BİR İHTİMALİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?" sorusu üzerine, Vikingler ya da Varangiyanlar meselesine DNA testi de dahil olmak üzere kafa yorduğunu anlatan Varank, "Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihi gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"LİSEDEYKEN TEK BAŞINA YÖNETTİĞİM DÜKKANIMIZ OLDU"

Varank, "Sayın Bakan'ım, sizde elindeki malı çok iyi satan esnaf tipi var, hiç esnaflık yaptınız mı?" sorusunu, "Evet, esnaflık yaptım. Çocukluğum Mahmutpaşa'da geçti. Hem babamın dükkanında çalıştığım zamanlar oldu hem de lisedeyken tek başına yönettiğim dükkanımız oldu. Dolayısıyla bu işleri bir parça biliyorum" diyerek yanıtladı.

Bakan Varank'a maaşının ne kadar olduğu da soruldu. Türkiye'de bakan maaşlarının milletvekillerininkiyle aynı olduğunu söyleyen Varank, "Rakam telaffuz etmeyelim ama maaşımız Kılıçdaroğlu'nun (CHP Genel Başkanı) maaşından az. Çünkü biliyorsunuz o aynı zamanda emekli olduğu için çift maaş alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

# türkiye # ak parti # twitter # mustafa varank # Hamza Dağ # togg # DNA # Sanayi ve Teknoloji Bakanı # PUBG # AK Parti Genel Başkan Yardımcısı