Kavcıoğlu'ndan 128 milyar dolar açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu rezerv tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, "Veri açıklamada dünyanın en şeffaf merkez bankalarından biriyiz" dedi, "128 milyar nerede?" sorularının algı operasyonu olduğunu söyledi. Merkez Bankası Başkanı'nın gündeminde enflasyon ve kripto para da vardı.

Kavcıoğlu'ndan 128 milyar dolar açıklaması

Rezerv tartışması, kripto para düzenlemesi, faiz konusu... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhalefetin "128 miyar dolar nerede?" sorularına yanıt verdi, "İşlemler gün gün açıklanıyor" dedi.

- İşlem platformlarında bankaların yaptığı işlemler, gün gün hangi kurlardan gerçekleşmiş belli. Bunun bilançodan görüldüğünü kabul ettikten sonra bu sefer de 'kimlere satıldı?' diye başladılar. Bakın, dünyada böyle bir veri açıklaması söz konusu değil. Siz bireylerin veya firmaların bilgilerini nasıl açıklayabilirsiniz?

Yaşanılan süreci değerlendiren Kavcıoğlu, algı operasyonu yapıldığını anlattı.

- İnsanların kafalarını karıştırmak için 128 milyar dolar rakamı, şimdi de kur 6,85... Yani belirli rakamlarla insanları bir yerlere götürmek için kullanılan bir algı operasyonu.

Şahap Kavcıoğlu, son dönemde artan altın rezervlerine dikkat çekti.

- TCMB hem de Türkiye Cumhuriyeti devleti şu anda hiç olmadığı kadar iyi durumda. Türkiye’de rezervlerin yapısı değişmiştir. Türkiye’nin yıllardır 120 ton altını vardı. 2012’de başlıyor, 2019 ve 2020’de Türkiye’nin altın rezervleri 710 ton altına çıkıyor. Şuan Türkiye’nin tüm altınları TCMB'dedir.

TÜRKİYE'NİN ENFLASYON HEDEFİ

Kavcıoğlu'nun gündeminde enflasyon hedefi de vardı.

- Ben enflasyonu düşüreceğim diyorum. Türkiye’nin hedefi yüzde 5 enflasyon. Bu hedefi tutturana kadar sıkılaşmaya devam edeceğiz.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

Merkez Bankası Başkanı'na, kripto varlıkların ödemelerde kullanılamayacağına yönelik düzenleme de soruldu.

- Hassas bir konu, farklı bir boyuta doğru gidiyor. Altyapı, düzenleme ve kontrol mekanizması yok. Bankalar aracılığı ile ödeme yapabilirsiniz dedik. Düzenlemelerle ilgili çalışıyoruz. Para yerine kullanımını yasakladık.

# Merkez Bankası # şahap kavcıoğlu # Kavcıoğlu # Altın # Kripto para # tcmb # Merkez Bankası rezervleri # Merkez Bankası kripto para # altın rezervleri # kripto varlık # 128 milyar dolar # Merkez Bankası 128 milyar dolar # 128 milyar dolar nerede # merkez bankası altın # algı operasyonu # Şeffaf # Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası # Şahap Kavcıoğlu 128 milyar dolar # Merkez Bankası altın rezervleri