Dünya Çiftçiler Günü'nde de üreticilerin talepleri

Bugün toprağı alın teri ile işleyen, değer katan, topraktan alıp milletine sunan çiftçilerimizin günü. Salgında, bayramda, özel günde bile onlar üretim alanlarında görev başında. Ancak tarım üretimini tehdit eden başta girdi maliyetleri olmak üzere birçok sorun çözüm bekliyor.

Dünya Çiftçiler Günü'nde de üreticilerin talepleri

Milletin efendisi, salgında, bayramda, özel günde yine ve hep görev başında. Bugün, toprağı alın teri ile işleyen, değer katan, topraktan alıp milletine sunan çiftçilerimizin günü… Bu özel günde de üreticilerimizin, sorunları da talepleri de aynı…

Türk çiftçisi, salgında, afette, vatanın her zor gününde hep ön safta yer aldı. Bugün de yine tarlasının, bahçesinin, serasının yolunu tuttu.

Topraktan sofraya gıda güvenliği için canla başla çalışıyorlar. Ancak girdi maliyetleri ve ucuz ürün fiyatı sorunu yakıcılığını koruyor.

Tam kapanma sürecindeki geçici uygulamalar çözüm getirmedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, ürünlerin büyük oranda yine ellerinde kaldığını söyledi.

Gönül rahatlığıyla üretebildiklerinde, emeğinin karşılığını aldıklarında ve en önemlisi de yerli üretim baş tacı edildiğinde onlar için bayramlar daha mutlu geçecek. Antalya’da Kumlucalı üreticiler, Ulusal Kanal izleyicileri için bugüne özel kutlama videosu da çekti.

# antalya # üretici # ziraat odası # talep # özel # Dünya Çiftçiler Günü # bayramda # Hidayet Kökçe # Kumluca Ziraat Odası