TFF'den deplasman golü kuralı kararı

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) deplasman golü kuralı ile ilgili yeni bir karar geldi. TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, alt liglerdeki play-off maçları ve Ziraat Türkiye Kupası'nın rövanşlı oynanacak müsabakalarında deplasman golü kuralının kaldırıldığını belirtti.

TFF'den deplasman golü kuralı kararı

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) deplasman golü kuralı ile ilgili yeni karar geldi. Açıklama TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından yapıldı.

Açıkalamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmelerinde, alt liglerde ise play-off eşleşmelerinde deplasman golü kuralının kaldırıldığı belirtildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "UEFA, deplasman golü kuralını kaldırdı. Türkiye Kupası'nın çeyrek finali sonrasını rövanşlı yapacağız. Bu maçlar ve alt liglerin play-off'ları için biz de o kuralı getirdik. UEFA'nın kurallarına uyum sağlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere UEFA kendi organizasyonlarında deplasman golü kuralının uygulamadan kaldırıldığını daha önceden duyurmuş, ayrıca deplasmanda atılan gollerin, ikili ve üçlü averaj kriterleri arasından çıkarıldığı da bildirmişti.

UEFA organizasyonlarında iki ayaklı maçlarda takımlar arasındaki skor eşitliği bozulmazsa 15'er dakikadan iki uzatma devresi, eşitlik hâlâ sürerse penaltı atışları kazananı belirleyecek.

# ziraat türkiye kupası # TFF # Türkiye Futbol Federasyonu # deplasman # nihat özdemir # TFF Başkanı