Antalya'da Düden Çayı'nda kirlilikten balıklar öldü

Turizmin başkenti Antalya'nın dünyaca ünlü Düden Şelalelerini de içine alan Düden Çayı'nda kirlilik, kötü koku ve balık ölümleri yaşandı. Sudan örnek alındı. Bölgedeki tesislerde denetim yapıldı. Antalya Valiliği, kirliliğe neden olduğu tespit edilen 10 işletmenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Düden Çayı'ndaki kirliliğin buzdağının görünen kısmı olduğunu söyledi.

Antalya'da Düden Çayı'nda kirlilikten balıklar öldü

Dünyaca ünlü Düden Şelalelerini de içine alan Düden Çayı'nda işte bunlar yaşandı. Çayın denize döküldüğü yerde köpüklenme arttı. Denize yayıldı. Turizmin başkentiAntalya'da bu durum tepkilere neden oldu.

Düden Çayı'nda yaşanan bu kirlilik yetkilileri harekete geçirdi. Çalışma başlatıldı. Sudan örnek alındı. Bölgedeki tesislerde denetim yapıldı.

Antalya Valiliğinden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Kirliliğe neden olduğu tespit edilen 10 işletmenin faaliyetlerinin durdurulduğu ve 2 milyon 598 bin 797 lira ceza uygulandığı belirtildi. Atık sularını toprağa ve yer altına verdikleri tespit edilen 3 işletme hakkında da idari işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, bölgede bulunan 300'e yakın düdene işaret etti. Tehlikenin daha büyük boyutta olduğunu söyledi.

# antalya # Deniz # kirlilik # Antalya Valiliği # Bayram Ali Çeltik # Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı # Düden Çayı # Jeoloji Mühendisleri