Perinçek: Samandağ medeniyet başkenti olacak

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Birlik ve Zafer Mitingleri kapsamında 6 yıl aradan sonra Hatay'ın Samandağ İlçesinde yurttaşlarla buluştu.

Samandağ'ı medeniyet başkenti yapacağız

Ulusal Kanal ekranlarından canlı olarak yayınlanan Miting, Samandağ 75. Yıl Meydanı'nda gerçekleşti. Binlerce yurttaşın katıldığı Birlik ve Zafer Mitingi’nin açılış konuşmasını Hataylı işadamı Ayhan Kara yaptı. Kara yaptığı konuşmada, “Biz kendi geleceğimizi kendimiz belirleyeceğiz. Belediyeleri borç batağına sürükleyenlere oy vermeyeceğiz” dedi

Ardından sözü alan Samandağ Belediye Meclis Üyesi Av. Anıl Cevahir Can, “Bu iş burada bitmiştir” vurgusu yaptı. Lübnan İşçi Partisi Gençlik Önderi Ramani ise Sizin bu coşkulu kalabalığınıza, devriminize katılmaya geldim.Zafer, devrim bizim olacak” açıklamasında bulundu.

Sonrasında İşçi Partisi’nin Birlik ve Zafer Mitingi’nde Samandağ Belediye Başkan Adayı Selim Kamacı sözü aldı. Kamacı konuşmasında şunları ifade etti.

Samandağ hak ettiği yere gelecek. Biz kardeşliği, bayrağı savunmak için aday olduk.

Zülüme karşı halkını koruyan Esad kahramandır. Samandağ halkını satın alamayacaksınız. Biz halkların hakkını koruyacağız. AKP faşizmin yıkıldığını Samandağ'dan görüyorum. Devrim Samandağ'da başlayıp Ankara'da zafere ulaşacak. Çağdaş bir şehir yaratacağız. Samandağ kültür ve sanat merkezi olacak. Samandağ bir üniversite şehrine dönüşecek

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, 3 yıldır Suriye Halkına sistemli bir ayrıştırma yapıldığını belirttikten sonra şunları söyledi.

Suriye'deki katliama karşı dik duran tek parti İşçi Partisi'dir. Suriye Halkı Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için de savaşıyor. Bu beldenin iradesini ele almanın zamanı gelmiştir. Bu çoban yıldızı var oldukça hiç bir güç Türkiye ve Suriye'ye bölemez. Bizler birleştiriciyiz

Son olarak İşçi Partisi Doğu Perinçek, Birlik ve Zafer Mitingi'nde sözü aldı

Doğu Perinçek konuyla ilgili olarak, “Tayyip Erdoğan diyordu ki 20 gün sonra gidip Emevi camisi’nde namaz kılacağız. Onların namazı kabul görmez. Hz. Ali'nin torunlarını tekrar kesmeye kalkanların namazı makbul değildir. Emperyalizme karşı fedai ruhuyla savaşan Beşar Esad'ı buraya davet edip, O'nunla el ele verip sizi selamlayacağız. Buradan uçağa binip İstanbul'a gidecektik. Beşar Esad, Doğu Perinçek, Irak'ın liderleri, İran'ın liderleri, Alevisi, Sünnisi, hepimiz hep beraber Sultanahmet Cami'nde zafer namazı kılacağız. O namaz, Ortadoğu haklarının zafer namazı olacak” ifadelerini kullandı.

'Karıncalar ABD'yi vurdu'

ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin başarısız olmasında Suriye'nin verdiği mücadelenin önemine vurgu yapan Doğu Perinçek, Ortadoğu halklarının birleşeceğini söyledi. Perinçek, “Amerikancıların bir efsanesi vardı. Amerika karıncayı gözünden vurur, Suriye neymiş? Amerika, karıncayı gözünden vuramadı. Karıncalar Amerika'yı vurdu, İsrail'i vurdu. İşçi Partisi, Batı Asya birliğini savunuyor. Buna İran'ı, Irak'ı, Lübnan'ı, Suriye'yi, Münafık Kardeşler'i kazıyan Mısır'ı katabilirsiniz. Suriye ile aramızdaki tel örgüleri kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Suriye savaş toplantısı

Doğu Perinçek miting konuşmasında ses kaydı internette yayınlanan Suriye'de savaş çıkarmak için yapılan toplantıyı da konu edindi. Yapılan toplantının devlet toplantısı olarak nitelenmesine tepki gösteren Doğu Perinçek, bu toplantının bir suç örgütü toplantısı olduğunu söyledi. Perinçek konuyla ilgili olarak, “Ankara'da bir suç örgütü var. Ankara'daki suç örgütünün toplantısını gazetelerden gördünüz. Kimi gazeteler başlık atıyor: Devletin gizli toplantısı. Hangi devletin gizli toplantısı? Aralarında konuşuyorlar. Adamlarını göndereceklermiş oradan füze atacaklarmış. Bunlar hileler peşinde” dedi.

İşçi Partisi'nin bu konunun takipçisi olacağını vurgulayan Perinçek, “İşçi Partisi dün, Yargıtay başsavcılığına başvurdu ve bu suç örgütünün soruşturulması için suç duyurusunda bulundu. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu namus düşmanlarını sanık sandalyesine oturtacağız. Suriye'ye buradan terör ihraç ettiler. Tayyipistan malını satamaz oldu ama terör ihracında dünya şampiyonu oldu. Ama sonları geldi. Bu Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül iktidarını yıkacağız. Kardeşlik düşmanı oldukları için gidecekler” açıklamasında bulundu.

'İşçi Partisi'ni güçlendirirsek kurtuluruz'

Perinçek konuşmasında ayrıca, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer'in Ergenekon Davası'nda AKP'nin kapatılmasını engellemek için İşçi Partisi'nin hedef alındığını söylemesine atıfta bulundu. Hükümet çevrelerince “kumpas” olarak adlandırılan bu operasyonlardan kurtulmanın yolunun İşçi Partisi'ni güçlendirmek olduğunu söyleyen Perinçek şunları söyledi: “Ergenekon tezgahlarında İşçi Partisi'ni hedef aldılar. Ergenekon kumpasçıları da bunu söyledi. Ergenekon'un hedefinde İşçi Partis vardı. Ali Fuat Yılmazer söyledi. İşçi Partisi'ni hedef almasaydık AKP'yi kurtaramazdık. Ya AKP, Türk milletini ezecekti ya da Türk milleti başta İşçi Partisi AKP'yi alt edecek. Önümüzdeki denklem budur. İşçi Partisi'ni ne kadar güçlendirirsek bu denklemlerden o kadar kolay kurtuluruz.”

Tüm bu konuşmaların ardından İşçi Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İP Samandağ Belediye Başkan Adayı Selim Kamacı ve eşi, İşçi Partisi’nin Kurmay kadroları, İşçi Partisi Samandağ Meclis Üyesi Adayları ve Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva ile hep birlikte kürsüden Samandağ 75. Yıl Meydanı’nda toplanan binlerce yurttaşı selamladı

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # işçi partisi # samandağ