Eğitimde ara tatil başladı

İlkokul, ortaokul ve liseler için ara tatil başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenler sayesinde yüz yüze eğitime katılım oranının yüzde 80’e çıktığını ve 17 buçuk milyon kitap dağıtıldığını açıkladı. Uzmanlar ise ara tatilin verimli geçmesi için velilere uyarı ve önerilerde bulundu.

Eğitimde ara tatil başladı

Salgının gölgesinde devam eden uzaktan ve yüz yüze eğitime kısa bir ara verildi. İlkokul, ortaokul ve liseler için ara tatil başladı.

7 günlük ara tatilde öğrenciler dinlenirken öğretmenler mesleki çalışmalarını yapacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatilin başlangıcında EBA portalı üzerinden öğretmenlere seslendi.

Bakan Selçuk, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde kullanılacak İlkokul Çalışma Kitapları ve Ortaokul Dijital Çalışma Sayfalarının tanıtımına da katıldı.

22 Kasım’a kadar sürecek ara tatilde öğrencilerin izleyebilmesi için EBA’ya ders tekrarları yüklendi. Uzmanlar ise ara tatilde ders-faaliyet dengesinin sağlanması ve sınırların olması gerektiğini belirtti. Buna göre uyuma ve ekran başında geçirilen sürede bir sınır olmalı.

Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli’ye göre ara tatilde aile ile birlikte yapılan faaliyetlere öncelik verilmeli.

ulusal.com.tr

# ilkokul # lise # ortaokul # Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk