Malatyaspor İzmir’de 3 puanın sahibi oldu

Türkiye Süper Ligi'nin 2. Haftasında evinde Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u ağırlayan Göztepe 1-0 mağlup oldu. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor alınan galibiyetle bu sezon ligdeki ilk 3 puanını tabloya yazdırdı.

Malatyaspor İzmir’de 3 puanın sahibi oldu

Haber: Samet Can Kocagür

İzmir’de uzun zaman sonra taraftarıyla buluşan Göztepe maça hızlı başladı. Etkili ataklarla rakip ceza sahasına giren sarı-kırmızılılar maçın ilk yarısındaki en büyük tehlikeliyi dakika 16’da yaşadı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’da Mustafa'nın ortasına Tetteh dokundu, top Arslanagic'in eline çarptı. Bahattin Şimşek beyaz noktayı gösterdi. VAR’dan Erkan Ongun’un uyarısı üzerine pozisyonu izleyen Şimşek kararını iptal etti.

Dakikalar 34’ü gösterdiğinde ise rakibine sert bir şekilde müdahalesinden dolayı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’dan 66 numaralı formasıyla Jospin Nshimirimana sarı kart gördü. Dakika 39 ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un etkili gelişen atağında rakibini kayarak düşüren Göztepe’de 5 numaralı formayı giyen Obinna pozisyon sonunda sarı kart gördü.

İlk 45 dakikaya en az 4 dakika daha ilave edilse de İzmir'de ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısında zaman zaman Göztepe ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor kulübeleri arasında gerginlikler yaşansa da her iki takımın teknik heyeti de istenmedik görüntülere yer vermedi.

Maçın ikinci yarısında ise orta sahalar hızlı geçilmeye başlandı. Göztepe’nin etkili ataklarının sürdüğü dakikalarda Cherif Ndiaye birçok pozisyonu boşa harcadı. Dakika 55’de de Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’dan Benjamin Tetteh kendi hazırladığı pozisyonu gole çevirdi.

Göztepe teknik sorumlusu Ünal Karaman dakikalar 64’ü gösterdiğinde oyuncu değişikliğine gitti. İzmir temsilcisinden Beykan formasını Yalçın’a bıraktı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor teknik sorumlusu İrfan Buz ise bu değişiklikten yaklaşık 40 saniye sonra Stephen’i oyundan çıkararak yerine Sadık’ı aldı.

Ünal Karaman dakikalar 76’yı gösterdiğinde 3 değişikliğe birden gitti. Berkan, Adis Jahovic ve Soner kenara alınırken oyuna Kahraman, Makana Baku ve Ege dahil oldu.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un oyunu soğutmaya çalıştığı dakika 84’de Göztepe teknik sorumlusu Ünal Karaman kulübeden David Tijanic’i çağırdı. Tijanic, 33 numaralı Atınç’ın yerine oyuna girdi.

Göztepeli taraftarlardan oyunu soğuttuğu iddiasıyla tepki gören Öznur Kablo Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç dakika 86’da yerini Abdulsamed’e bıraktı.

Oyunun uzun süre durduğu karşılaşmada 4’üncü hakem Oğuzhan Aksu en az 8 dakika oynanacak dedi. Dakika 90+2’de ise İrfan Buz iki oyuncu değişikliğine gitti. Aabid Rayene ve Tetteh’i oyundan çıkarak yerlerini Rahman Buğra ve Kubilay’a bıraktı.

İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’ndaki karşılaşmayı 3.293 biletli seyirci izledi.

KARAMAN 200. MAÇINA ÇIKTI

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, Süper Lig'in 2. haftasındaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçıyla kulüp kariyerinde teknik direktör olarak 200. müsabakasında görev aldı.

Kulüp kariyerinde Göztepe'den önce Konyaspor, MKE Ankaragücü, Kardemir Karabükspor, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'da görev yapan Ünal Karaman, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla 200. maçına çıktı.

FERHAT ARICAN’A PLAKET

Maç öncesinde 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye tarihinde cimnastik branşında ilk madalya olan Bronz madalyayı kazanan Milli takım ve Göztepe sporcusu Ferhat Arıcan’a Kulüp Başkanı Mehmet Sepil tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Türkiye Süper Ligi 2. Haftasında Göztepe, İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Maçı Bahattin Şimşek ve yardımcıları Bilal Gölen ve Murat Yalçın yönetti. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Aksu oldu. VAR’da da Erkan Engin ve Oğuzhan Uğurlu görev aldı.

Göztepe maça; İrfan Can, Murat, Hugo, Atınç, Berkan, Halil, Obina, Soner, Cherif Ndiaye, Berkan ve Adis Jahovic ilk 11 ile başlarken

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un ilk 11’i ; Ertaç, Oussama Hadadi, Jospin Nshimirimana, Mustafa, Aabid Rayane, Adem, Dos Santos, Patrick Mallan, Semih, Tetteh, Karim Hafes şeklinde oldu.

MAÇIN OYUNCUSU: Benjamin Tetteh. Oyun olarak ortada devam eden karşılaşmada yoktan var ettiği pozisyonla şık bir gol atarak takımının 3 puan kazanmasında şüphesiz en etkili olan oyuncu oldu.

MAÇIN KIRILMA ANI: Dakika 55, Göztepe etkili ataklarıyla taraftarı le karşılaştığı ilk müsabakada etkili ataklarıyla golü bulmaya çalışırken Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’da Tetteh golü buldu. Göztepe bu dakikadan sonra geride olmanın moral düşüklüğü ile oyuna tam olarak odaklanamadı.

SARI KARTLAR: Dakika: 34 Jospin Nshimirimana (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor), Dakika: 39 Obinna (Göztepe),

GOLLER: Dakika:55 Benjamin Tetteh (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor)