Cikalleshi İzmir'de Konyaspor'a 3 puan getirdi

Türkiye Süper Ligi'nin 12. Haftasında evinde İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayan Göztepe 2-0 mağlup oldu. Cikalleshi’nin 2 golü ile İttifak Holding Konyaspor, İzmir’de 3 puanın sahibi oldu.

Cikalleshi İzmir'de Konyaspor'a 3 puan getirdi

Haber: Samet Can Kocagür

İzmir’de öğle seansında güneşli ve nispeten kuru bir havada futbol için mükemmel bir zeminin olduğu Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda Pazar günü ilk karşılaşması taraftarın da yoğun ilgisiyle başladı. Müsabakayı 6777 biletli seyirci takip etti.

İzmir temsilcisi Göztepe karşılaşmaya etkili başladı. Sol kanattan ataklarla rakip ceza sahasında baskı oluşturulan sarı kırmızılılar, Soner'in 2 etkili vuruşunda da golü elde edemedi.

Dakika 9’da Konyaspor'da sağ kanattan etkili gelerek ceza sahası içerisinde Cikelleshi’nin taşıdığı topla fırsat yakaladı. Hadziahmetovic’in vurduğu şut kaleci İrfan Can’da kaldı.

Tam 1 dakika sonra ise Göztepe yine atak etkinliğini sürdürdü. Sağ kanattan ceza alanına giren Jahovic topu içeriye çevirdi, savunmadan seken top Lourency’nin önünde kaldı, onun vuruşunda top az farkla auta gitti. Pozisyon sonunda Jahovic sakatlanarak maçı terk etmek zorunda kaldı. Maça Jahovic’in yerine Tijanic hareketli oyunda ancak 6 dakika sonra dahil oldu.

SONER’İN SERVİSİNİ CIKALLESHI GOLE ÇEVİRDİ

Dakika 23’te İttifak Holding Konyaspor organize ataklarla Göztepe ceza sahası içerisinde baskı kurdu. Skubic’in bomboş kaldığı kaleyi cepheden gören pozisyondaki şutu üst direkten auta çıktı.

Dakika 24’te ise Soner’in sağ kanatta bomboş kaldı. Topu alan Soner ceza sahasına çalımla girerek arka direkteki Cikelleshi’ye “al da at” pası verdi. Cikelleshi de bu ikramı geri çevirmeyerek takımının ilk golünü kaydetti.

Öte yandan bu dakika 27’de ise Konyaspor bu kez sol kanattan içeriye girmeye çalıştı. Bytyqi hızlı adımlarla ilerlerken Hugo Arslanagic’in müdahalesi sonucu yerde kaldı. Pozisyon sonunda Arslanagic sarı kart gördü.

34’üncü dakikada oyun sürerken Bytyqi kendisini yere bıraktı. Göztepe’li futbolcular oyuna devam ederken yerde kalan oyuncuyu fark ettikten sonra topu dışarıya attı. Kısa süreli gerginliğin ardından Bytyqi oyundan çıkmakta yavaş hareketler edince sarı kartı gördü.

Dakika 38’de İttifak Holding Konyaspor’da İlhan Palut Bytyqi’yi oyundan alarak yerine Michalak’ı dahil etti.

Dakika 44’te rakibine tehlikeli bir şekilde faul yapan Yalçın direk kırmızı kartla oyundan atıldı. İlk yarının sonuna en az 9 dakika eklendi.

45+’da Göztepe kornerden golü buldu. Berkan’ın kornerden açtığı ortada Kahraman Demirtaş golü buldu. Fakat VAR kontrolünün ardından pozisyondaki el gerekçesiyle gol iptal edildi. Öte yandan İttifak Holding Konyaspor’dan Guilherme sarı kart gördü.

CIKALLESHI 2 GOLLE GALİBİYETİ GETİRDİ

Göztepe teknik direktörü El Maestro ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Arslanagic yerine Kerim, Berkan yerine ise Romero oyuna girdi.

Dakika 54’te ceza sahası dışından Tjianic’in sol ayakla vuruşunda top direkte patladı.

İttifak Holding Konyaspor dakika 57’de Endri Çekici yerine M’Poku’yu oyuna dahil etti.

Göztepe ise dakika 61’de Cherif Ndiaye yerine Aide İdeye’yi aldı.

Dakika 62’de Göztepe’den Rodrigues sarı kart gördü.

Göztepe’de Halil dakika 70’de Rodrigues’in yerine oyuna alındı.

İttifak Holding Konyaspor, organize ve kontra ataklarla Göztepe yarı alanına girmeyi denedi. Dakika 72’de sol kanattan gelişen pozisyonda İttifak Holding Konyaspor Cikalleshi ile golü buldu.

Dakika 84’de Skubic hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Dakika 87’de İttifak Holding Konyaspor’da Serdar yerine Rahmanovic, Soner yerine Oğulcan oyuna dahil oldu.

Dakika 89'da Göztepe’den Murat Paluli sarı kart gördü.

Müsabakanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi. İttifak Holding Konyaspor İzmir’de Cikalleshi’nin 2 golüyle 3 puanın sahibi oldu.

Göztepe maça İrfan Can, Kahraman, Soner, Cherif Ndiaye, Rodrigues, Arslanagic, Adis Jahovic, Yalçın, Atınç, Berkan ve Murat Paluli ilk 11’i ile çıktı.

İttifak Holding Konyaspor’un ilk 11’i ise İbrahim, Adil, Ahmet, Bytyqi, Sedar, Guilherme, Soner, Cikalleshi, Hadziahmetovic, Endri Çekici ve Skubic şeklinde oldu.

Maçı Yasin Kol ve yardımcıları Mehmet Kısal, Özgür Ertem ve Oğuzhan Aksu yönetti. VAR odasında ise Tugay Kaan Numanoğlu ve Adem Cinek yer aldı.

MAÇIN OYUNCUSU:Serdar Gürler (İttifak Holding Konyaspor)

MAÇIN KIRILMA ANI: İlk yaranın uzatma anları, Göztepe’nin Berkan ile sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içerisinde Kahraman vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fakat “VAR” incelemesinin ardından el ile oynama gerekçesi ile gol iptal edildi. Bu kararın ardından Göztepe beraberlik şansını 10 kişiyle yakalama fırsatını kaybetti.

SARI KARTLAR:

GÖZTEPE: Hugo Arslanagic, Rodrigues, Lourency Murat Paluli

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Bytyqi, Guilherme, Skubic

KIRMIZI KARTLAR: 44’ Yalçın (Göztepe)

GOLLER: 25’ Cikelleshi (İttifak Holding Konyaspor) 72’ Cikelleshi (İttifak Holding Konyaspor)

# izmir # göztepe # var # konyaspor # İttifak Holding Konyaspor # Jahovic # Serdar Gürler