Operasyon iddiaları bu kurumları karıştırdı

Emniyet ve yargıdaki F tipi örgüt operasyonlarının ekonomi kurumlarına sıçrayacak haberi tedirginlik yarattı. Ekonomi politikalarına yön veren Merkez Bankası, SPK ve BDDK gibi kurumlar operasyon iddialarıyla çalkalanıyor.

Operasyon iddiaları bu kurumları karıştırdı

Tedirginliğin yoğun yaşandığı kurum ise Merkez Bankası. Zira hükümetin Merkez Bankası içindeki cemaat yapılanmasına yönelik operasyon yapacağı konuşuluyor. Taraf olmayan ancak hükümetin "Faiz indirin" baskılarına direnenlerin de bu operasyon dahilinde tasfiye edilmesi bekleniyor.

Liste başında da Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı var. Ulusal Kanal'a konuşan ekonomi kaynaklarına göre, Başçı Cumhurbaşkanı Gül'e yakın bir isim. Medya üzerinden Başçı'nın baskı altında ve istifa edeceği haberleri yayılıyor. Ancak Başçı'nın istifaya karşı direndiği belirtiliyor. Şimdi gözler bu tartışmaların son bulacağı Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı Genel Kurul'a çevrildi.

Rahatsızlığı yoğun olduğu bir diğer kurum ise Sermaya Piyasası Kurulu. Nedeni ise hükümetin Gülen örgütüne yakın şirketlere yönelik operasyon hazırlığı. SPK'nın hem izleme hem de denetleme yetkisi var. Şirketlerin mercek altına alınabilmesi içinde hükümetin SPK'nın üzerine gitmesi kaçınılmaz.

Peki ekonomi kurumlarında bu tedirginlik piyasalara nasıl yansıyor. Ekonomi kaynakları, yatırımcıların Türkiye'deki siyasi istikrarsızlığından kaygılandığını belirtiyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notu görünümünü "Negatif" olarak değiştirmesi de tedirginliği daha da artırıyor.

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Merkez Bankası # spk # bbdk