Hükûmet ile muhalefet 6 aylığına anlaştı

Suriye’de hükümet ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes sağlandığı bildirildi. Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre ateşkes Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerinde sağlandı.

Hükûmet ile muhalefet 6 aylığına anlaştı

Suriye’de hükümet adına görüşmeler yürüten İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes sağlandığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı iddiasını Muhalif Ahraru'ş Şam Hareketi'nden bir yetkiliye dayandırdı. Buna göre ateşkes Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerinde sağlandı.

Anlaşmaya göre Fua ve Kafarya ilçelerinden 10 bin sivil, hükümetin kontrolündeki bir bölgeye yerleştirilecek. Buna karşılık Başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhalifler İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gidecek.

Suriye Hükümeti de tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacak. Ateşkes süresinde Suriye’ye ait uçaklar Fua, Kafarya, Binniş, Taftanaz, Maret Nasrin, Ram Hamadan ile Zaran beldeleri ve çevresine hava operasyonu düzenlemeyecek. Anlaşmanın ilk adımları bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # suriyeliler # muhalefet # Anadolu Ajansı # suriyeli