Kanal İstanbul'un ilk ihalesi sonuçlandı

Kanal İstanbul projesi için Mart 2020’de yapılan ihale 18 ay sonra sonuçlandı. Proje etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma işi, 500 bin TL ile en düşük teklifi veren Mukarnas Mimarlık Şirketi’ne verildi.

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi sonuçlandı

Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma ihalesi 26 Mart 2020’de yapılmıştı.

Salgın kısıtlamalarına rağmen yapılması nedeniyle tepki çeken ihale, aradan geçen 18 ayın ardından sonuçlandı. Tahmini bedeli 566 bin TL olarak açıklanan ihaleyi, 500 bin TL teklifle Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi kazandı.

Mukarnas Mimarlık, ihalede en düşük teklifi sunan şirket olmuştu.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile şirket arasında imzalanan teknik şartnameye göre firma, Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin sökümü, taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek. Köprülerin özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri belirleyecek.

İşin süresi ise 350 gün olarak belirlendi.

Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi, 2016 yılında mimar Kıyas Tökmeci tarafından 200 bin TL sermaye ile kuruldu. Merkezi Beşiktaş'ta bulunuyor.

# istanbul # kanal istanbul # ihale # karayolları # Kanal İstanbul Projesi # mimarlar # istanbul kanalı