Nepal'de 7.8 şiddetinde deprem! Yüzlerce kişi öldü

Nepal 7,9 büyüklüğündeki depremle sallandı. Can kaybı büyük. Son açıklamaya göre depremde 867 kişi hayatını kaybetti. Sayının artmasından endişe ediliyor

Nepal'de 7.8 şiddetinde deprem! Yüzlerce kişi öldü

Nepal'in başkenti Katmandu yakınlarında 7,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yollar yarıldı, çok sayıda bina yerle bir oldu. Büyük depremde 867 kişi hayatını kaybetti.

Deprem, başkent Katmandu'nun 77 kilometre kuzeybatısında, yerel saatle 11.56'da yaşandı. Depremden bir saat sonra 6,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı.

Peş peşe gelen şiddetlerin etkisiyle Katmandu'daki birçok bina yerle bir oldu. Yollar yarıldı, Başkent'te, 1832 yılından bu yana ayakta duran tarihi bir kule yıkıldı.

Nepal İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı ilk açıklamada ölü sayısı 150 olarak duyurulmuştu. Enkazlarda arama çalışması yapıldıkça sayı arttı. Polis tarafından yapılan son açıklamaya göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 867'ye yükseldi. Bu sayının daha da artmasından endişe ediliyor.

7,9'luk depremin etkisiyle Everest Dağı'nda çığ düştü, 30 kişi yaralandı.

Öte yandan şiddetli deprem komşu ülke Hindistan,Pakistan ve Bangladeş'te de hissedildi. Bangladeş'te en az 2 kişi hayatını kaybetti.

Bu, Nepal'de, son 81 yılda gerçekleşen en şiddetli deprem olarak tarihe geçti.

# deprem # 7 # nepal # 9