İçişleri Bakanlığı: "Bu yıl 1 milyon 20 bin 819 litre kaçak içki ele geçirildi"

İzmir'de, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 1 kişi daha yaşamını yitirdi. Kentte sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.

İçişleri Bakanlığı: "Bu yıl 1 milyon 20 bin 819 litre kaçak içki ele geçirildi"

Sahteiçki can almaya devam ediyor. İzmir'de bir kişi daha kaçak içki nedeniyle hayatını kaybetti.

İçki tükettikten sonra zehirlenme belirtileriyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde başvuran Ali V, yoğun bakım tedavisinde tedaviye alındı.

Tedavisi olumlu sonuç vermeyen Ali V. bir süre sonra hayatını kaybetti. Ali V'nin cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi

İl genelinde 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.

Diğer yandan, İçişleri Bakanlığı, son günlerde meydana gelen sahte içkiden kaynaklı ölümlerle ilgili yakalanan 100 şüpheliden 40'ının tutuklandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplum sağlığının korunması amacıyla emniyet ve jandarma ekiplerince bu sene 2 bin 430 alkollü içki kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında, 3 bin 547 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 1 milyon 20 bin 819 litre ile 220 bin 911 şişe sahte içki ele geçirildi, 142 yasa dışı içki imalathanesi deşifre edildi.

# içişleri bakanlığı # jandarma # emniyet # Genel # sahte # alkol # kaçak # kom # içki # Müdürlüğü