Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Normalleşme adımlarıyla birlikte petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor. OPEC'in arz kısıntısını uzatacağı haberlerinin de desteklediği petrol fiyatları yeniden 40 doları geçti.

Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Brent türü ham petrolün varil fiyatı artıyor. OPEC+ koalisyonu tarihi üretim kısıntısı anlaşmasını kısa süreliğine uzatmaya yakın. Petrol, bu işaretlerle birlikte yaklaşık üç aydır ilk kez varil başına 40 dolar seviyesini aştı.

Petrol piyasasının dengeye kavuşmakta olduğuna ilişkin diğer bir işaret ABD stok verilerinden geldi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü, bazı veriler paylaştı. Buna göre; Ülkenin petrol depolama ve dağıtım merkezi Cushing'in, Oklahoma'daki (Oklohoma'daki) ham petrol stokları geçen hafta 2,2 milyon varil düştü. Eğer resmi veriler de bunu teyit ederse, stoklar dört hafta üst üste erimiş olacak.

Brent petrolün varili 40,42 dolar seviyesine kadar yükselişin ardından sabah saatlerinde 40,20 dolardan işlem gördü. ABD ham petrolünün varili ise geçen güne göre 79 cent (sent) artışla 37,60 dolar seviyesine çıktı.

OPEC+'nın önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıda 9,7 milyon varil günlük üretim kısıntısının temmuz sonu veya ağustos sonuna kadar uzatılması bekleniyor. Toplantıda, üretim kısıntısının günde 7,7 milyon varile indirilerek aralık ayına kadar uzatılması da tartışılacak.

Öte yandan Rusya'nın kısıntıyı sadece 1 ay sürdürmeyi kabul ettiği, Suudi Arabistan'ın ise yıl sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduğu belirtiliyor.

ulusal.com.tr

# normalleşme # opec