Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi'ne sağanak uyarısı geldi. İstanbul'da da şiddetli olması beklenen sağanak yağışın kuvvetli rüzgar ile birlikte gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı

Meteroroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi geneli için sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı.

Yapılan uyarıya göre sağanakların, kuvvetli (40-80 kilometre/saat) kuzey ve kuzeybatılı rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

# bursa # Balıkesir # çanakkale # Edirne # istanbul hava durumu # meteoroloji # sağanak # yağış # sağanak yağış # yalova # Tekirdağ # Cuma # Hava durumu # marmara # kuvvetli yağış # marmara bölgesi # sel # perşembe # rüzgar # Marmara bölgesi hava durumu # kuvvetli rüzgar # su baskını # cuma hava durumu # Perşembe hava durumu # meteoroloji uyarı # istanbul yağmur # istanbul yağış # meteoroloji istanbul # istanbul sağanak # meteoroloji istanbul uyarı # İstanbul uyarı # istanbul cuma hava durumu # istanbul perşembe hava durumu # kuvvetli rüzgar fırtına # istanbul fırtına