Rusya, Türkiye'ye yönelik charter uçuşları durdurabilir

Amerika'nın Suriye'yi vurmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "saldırıyı destekliyoruz ama yetmez" açıklaması Rusya ile ilişkileri yine gerdi. Rus havayolu şirketlerine Türkiye'ye charter uçuşların yasaklanabileceği yönünde uyarı gittiği belirtildi. Rus Kommersant gazetesi uyarının, Amerika'nın Suriye'yi vurması sonrası Rusya-Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin bir sonucu olduğunu yazdı.

Rusya, Türkiye'ye yönelik charter uçuşları durdurabilir

Amerika'nın Suriye'ye saldırısı sonrası yapılan açıklamalar turizm sezonu öncesi Türkiye ile Rusya arasında yeni bir krizin kapısını araladı.

Uçak krizi ile ağır yara alan Türk turizmi şimdi de yeni bir yaptırımla karşı karşıya.

Rus havayolu şirketlerinin, Rusya Federal Havacılık Kurumu Rosaviatsiya tarafından, Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde uyarıldığı belirtildi.

Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği uyarısını içeren mektubun nedeni olarak ise "Türkiye'deki karmaşık siyasi durum" gösterildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov kararın hükümet ve havacılık ajansını ilgilendiren bir konu olduğunu söyleyerek soruları yanıtsız bıraktı. Charter uçuşların durdurulabileceği haberi, Türkiye'ye gelmeye hazırlanan turistleri olumsuz etkiledi. Rusya Tur Operatörleri Birliği, rezervasyonlarda tarih değişikliği için çok sayıda başvuru aldıklarını açıkladı.

Rus Kommersant gazetesi, bu uyarının, Amerika'nın Suriye'yi vurması sonrası Rusya-Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin bir sonucu olduğunu yazdı.

Charter uçuşlar, Türkiye turizmi için büyük önem taşıyor. Rus turistlerin yaklaşık yarısı yaz tatili için Türkiye'yi tercih ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # amerika # suriye # gazete haberleri # usa # Türkiye turizmi # uçak krizi # rus havayolu # charter uçuşlar # Rus Kommersant gazetesi # Türk turizmi