Birçok şehirde kar etkisini gösterdi

Sonbaharın son deminde birçok ilimizde kar etkili oldu. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır, kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı. Kastamonu’nun yaylaları ve Tokat’ın yüksek kesimleri de beyaza büründü.

Birçok şehirde kar etkisini gösterdi

Sonbahar mevsimini uğurlamaya hazırlandığımız bugünlerde, yurdun birçok yerinde kar etkili oldu. Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı beyaza büründü.

Erzurum'da gece saatlerinde etkili olan karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kenti beyaza bürüyen kar, sabah saatlerinde güneşin açmasıyla eridi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi de, kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Vatandaşlar, fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirmeye çalıştı.

Ağrı'da sabah saatlerinde başlayan kar, kenti beyaza bürüdü. Yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler, Ağrı-Erzurum, Ağrı-Van ve Ağrı-İran kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.

Kars'ta da gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar, Digor ilçesi ile Dağpınar beldesini beyaza bürüdü. Bölgede kar yağışı ve buzlanmaya karşı çalışma yapıldı. Ankara-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi karlar arasında güzel görüntü oluşturdu.

Kentte 2 bin 237 rakımdaki Çalı Gölü, soğuk havanın etkisiyle tamamen dondu.

Ardahan’da da gece yoğunlaşan kar, kentin yüksek tepelerini beyaza bürüdü. Karla kaplanan Ardahan-Artvin arasındaki tepeler ile Yalnızçam Dağları'nın tepelerinde güzel manzaralar oluştu.

IĞDIR'IN YÜKSEK RAKIMLI KÖYLERİ BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Iğdır'da etkili olan kar yağışı yüksek rakımlı köyleri beyaza bürüdü. Karla kaplanan köylerdeki vatandaşlar hayvanlarını ahırlarda besledi.

Kar nedeniyle kapanan Elmagöl ve Güngörmez köy yollarında İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışma yaptığı belirtildi.

KASTAMONU YAYLALARI VE TOKAT'IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki yaylalar ile Tokat'ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ardından güzel görüntüler ortaya çıktı.

# kastamonu # kar # erzurum # kars # ardahan # ağrı # Hava durumu # Iğdır # sonbahar # kış # tokat # kars hava durumu # ardahan hava durumu # erzurum hava durumu # ağrı hava durumu # Iğdır hava durumu # cuma hava durumu # Perşembe hava durumu # kar yağı # kastamonu hava durumu # beyaz örtü kar # kar haberleri # kış haberleri # kar manzaraları