Bülent Arınç’tan dikkat çeken açıklama: ''Demirtaş tahliye olabilir"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tahliye olabileceğini söyledi. 'Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler' diyen Arınç, Kavala'nın da tahliyesini istedi.

Bülent Arınç’tan dikkat çeken açıklama: ''Demirtaş tahliye olabilir"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, Habertürk’te 'Nedir Ne Değildir?' programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Zeyrek’in “Demirtaş ve Kavala siyasi tutuklu mu?” sorusuna yanıt veren Arınç, “Bugün ifade özgürlüğü Anayasa'da var. Eleştiri sayılan şeyler suç teşkil etmez. Bugün uygulanıyor mu? Hayır. Bugün ifade özgürlüğü sakattır. Ben ifade özgürlüğünün tamamen özgür olmasını istiyorum. Özellikle de gazeteciler için. Siyasetçinin her zaman korunmasından yanayım. Demirtaş’ı tanımak için onun yazdığı bir kitap var, onu okuyun. Bu ülkede Kürtler çok ezildi" dedi.

DEMİRTAŞ TAHLİYE Mİ EDİLECEK?

Arınç "Ben Başkakan Yardımcısı olduğumda çözüm sürecinin içerisinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler" ifadeleriyle Demirtaş'ın tahliye edilebileceğine vurgu yaptı.

KAVALA'NIN TUTUKLULUĞU

Kavala'nın tahliye edilmesini isteyen Arınç, "Kavala hakkındaki iddialar yeni iddianame oldu. Ama adam 2017'den beri tutuklu. Ben okudum. Ben onun hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım" diye konuştu.

"DAHİL OLMADIM"

Berat Albayrak'ın istifasında dahli olduğuna dair haberlere değinen Arınç ''İki iddiada külliyen yalandır. Birincisi Albayrak'ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti Milletvekili ayrılır’ demedim. İkincisi Yüksek İstişare Kurulu'nda isim zikretmedik" açıklamasını yaptı.

ABD SEÇİMLERİ

Arınç ABD'deki seçim sonuçlarıyla ilgili de "Biden'ın kazanması ABD için de Türkiye için de önemli" yorumunda bulundu.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # tahliye # albayrak # bülent arınç # Kavala # demirtaş