Türkiye deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. Johan Cruijff Arena'da oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak. Müsabakada, İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato düdük çalacak.

Türkiye deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak

2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri heyecanı devam ediyor.

Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yer alan Türkiye, altıncı maçında bu akşam Hollanda'ya konuk olacak.

Johan Cruijff Arena'da oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Müsabakada, İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato düdük çalacak. Orsato'nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Fabiano Preti ve Alessandro Giallatini yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniele Doveri olacak.

Ay-yıldızlı ekip, gruptaki ilk maçında İstanbul'da Hollanda'yı 4-2, ikinci karşılaşmasında da İspanya'da Norveç'i 3-0 yendi. Milliler, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kalırken, grupta Karadağ ile İstanbul'da yapılan dördüncü karşılaşma 2-2 berabere bitti. Milli takım, son maçında ise deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip, grupta 11 puanla lider durumda bulunuyor.

Grupta oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Hollanda ise 10 puan ve averajla Norveç'in önünde ikinci sırada yer alıyor.

A Milli Takım'da kart cezası sona eren kaptan Burak Yılmaz, bu karşılaşmada forma giyebilecek. Aday kadroya Hollanda'da katılan Ozan Tufan da teknik direktör Şenol Güneş'in forma vermesi halinde sahada olabilecek.

Grupta aynı gün Karadağ-Letonya ve Norveç-Cebelitarık karşılaşmaları da oynanacak.

JOHAN CRUFF ARENA'DA SON PROVA

A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın oynanacağı Johan Cruyff Arena'da teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son hazırlıklarını dün akşam gerçekleştirdi.

İdmanın ilk 15 dakikası, basına açık gerçekleştirildi.

Adalesinde sertlik olan Zeki Çelik, takımdan ayrı çalıştı. Zeki, bireysel antrenör eşliğinde saha kenarında yürüyüş yaptı.

Milli takım kampına dün Hollanda'da katılan Ozan Tufan ise antrenmanda takımla çalıştı.

İdmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli de izledi.

# şenol güneş # burak yılmaz # Yusuf Yazıcı # hakan calhanoğlu # futbol haberleri # 2022 FIFA Dünya Kupası # Halil Dervişoğlu # Daniele Orsato # Türkiye Hollanda # Türkiye Hollanda maçı # maç izle # maç haberleri # 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri # Türkiye Hollanda Daniele Orsato