Görev Vakfı'ndan iş dünyasına 'üniversite' çağrısı

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Üretim ve Büyük Atılım Kampanyası’nı Ulusal Kanal'da anlattı. Büyük projeler hazırladıklarını belirten Önsel, cumartesi günü yapacakları Genel Kurul ile bu projeleri uygulayacak binlerce üyeli bir yapıya dönüşeceklerini ifade etti.

Görev Vakfı'ndan iş dünyasına 'üniversite' çağrısı

Milli medyayı güçlendirme amacıyla kurulan Görev Vakfı, “Üretim ve Büyük Atılım Kampanyası” başlattı. Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, dün Ulusal Kanal’da gazeteci Halil Nebiler’in sunduğu Televizyon Gazetesi programına konuk oldu.

Kampanya hakkında açıklamalar yapan Önsel, Asya Çağı Üniversitesi, huzurevi ve burs projelerinin önemine değindi. Önsel, kampanyaya gayrimenkul bağışlarının geldiğini ve daha ilk haftada halktan yoğun bir ilgi olduğunu belirtti. İş insanlarını Görev Vakfı’na üye olmaya çağıran Önsel, konuşmasında Görev Vakfı’nın gücünü halktan aldığını ve halka güvenen çizginin her zaman başarılı olduğunu söyledi.

''NE YAPTIYSAK ÖNCÜLERİN KATKISIYLA YAPTIK''

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel kampanya ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki Görev Vakfı ne yaptıysa öncülerin katkılarıyla, onların emekleri, onların alın teri ile yaptı. Bugüne kadar ne yaptıysak bu şekilde yaptık ve bundan sonra da aynı çizgiyle gideceğiz. Bu basit ve sade yaşam felsefesini benimsemiş milletimizin önüne görevler geldiğinde en kararlı tutumu almaktadırlar ve örnek olmaktadırlar. Bunu yapanlar başarabilirler. Yani Atatürk ve arkadaşları gibi olanlar başarabilir. Görev Vakfı’ndan yana olanlar da onların devamıdır.

“Ünlü İslam feylesofu ‘Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi? Mal da yalan, mülk de yalan al biraz da sen oyalan’ diyor ya, işte büyük İslam uygarlığı bu felsefe ile kuruluyor. Bu, İslam felsefesini yaratan bir felsefe, bunun üzerine Atatürk’ün çağdaş, bağımsız Türkiyesi geliyor ve aynı çizgi devam ediyor. Şimdi halka halka tarihsel bütünlüğe baktığımızda bütün bu gelişmeler fedailerin menzildir. Türkiye bugün büyük zorlukların içerisine girdi. Türkiye bu çetin süreci aşacak. Bu, öncü insanların aldığı tutumlarla aşılacak. Bu çizgi Tekalifi Milliye çizgisi. “Ankara Güdül’den gayrimenkul, Ankara’dan iki daire, İstanbul’dan daire bağışları gelmeye başladı. Bunun devamı katlanarak artacak. Daha önce Ulusal Kanal dijital yayına geçerken yaptığınız yayında 'Bunu iki, üç katına çıkartacağız' demiştim ve bunu başardık. Şimdi de Görev Vakfımızın kampanyası başladı ve bütün süratiyle devam ediyor.”

''ASYA ÇAĞININ KADROLARINI YETİŞTİRECEĞİZ''

“Projelerimizde öne çıkan ise Asya Çağı Üniversitesi. Asya Çağı Üniversitemizin başında Şule Perinçek var. O size daha da detaylı anlatacaktır. Biz bunu aynı zamanda Asya çağının öncü ülkeleri ile görüşerek yapacağız. Ruslarla, Çinlilerle görüşmeler yapıldı. Şimdi Genel Başkanımız (Doğu Perinçek) İran’ın davetlisi olarak İran’a gidecek. Onlarla konuşacağız ve bu projeyi Asya çağının öncüleri ile yapacağız. Bu üniversitede Rusya, Çin, İran ve Asya ülkelerinin akademisyenleri, öğrencileri olacak. Bunu kurduğumuzda Asya çağının bilimini yapacağız. Asya çağının kadrolarını yetiştireceğiz. Oradan mezun olacak öğrenciler için iş olanakları yaratılacak. Yeni Asya uygarlığının paylaşmacı, insancıl, hümanist dünyasının yeni insanını, bu kültür merkezlerinde yetiştireceğiz. Bu projeler bizleri çok heyecanlandırıyor. Ve bu görevleri önümüze koyduk, başaracağız.”

BURS VE HUZUREVİ PROJELERİ

“Bunların yanı sıra burs ve huzurevi projeleri yapacağız ve bunları yapmak için de büyük bir Görev Vakfı inşa ediyoruz. O amaçla ‘ilk bin üyeden biri de sen ol’ kampanyası büyüdü. Bu projeleri bölüm bölüm, işin başına görevlendirdiğimiz arkadaşlar anlatacaklar. Biz bütün bunları yaparken milletimizin öncülerine güveniyoruz. Güven esas olarak budur. Halka güvenen çizgi her zaman başarılı olur.”

''BU YENİDEN İNŞA ÇALIŞMASIDIR''

“Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi, Görev Holding, Bilim Ütopya Dergisi ve Teori Dergisi; hepsi kendi faaliyetlerini yürütmekten sorumlular ama onlar da Görev Vakfı’nın denetimi altında çalışmaktalar. Eski usullerden yeni, çağdaş usullere geçtik. Mustafa Pamukoğlu bunu başlatmıştı. Şimdi daha esaslı, binlerce üyeli bir Görev Vakfı’nı inşa ediyoruz. Bu yeniden inşa çalışmasıdır. Buradan herkese çağrı yapıyorum. İlk bin üyeden biri de siz oldun.”

''İŞ İNSANLARIMIZI DAVET EDİYORUM''

“Görev Vakfı’nın iş dünyası ile ilgili başlattığı büyük girişimler devam ediyor. İş demek üretmek demek. Üretmek demek de Atlantik sisteminden kopmak ve Asya’da yerini almak demek. Türkiye’nin yatırım imkânlarını ortaya koymak da Üretim Devrimi Programına katılmakla mümkündür. İş dünyası da bunu anlamaya başladı ve kampanyaya katılıyorlar. Ben de tüm iş insanlarımızı bu olanakları sunan Görev Vakfı’na katılmaya, üye olmaya davet ediyorum.”

''ESASLI VE PLANLI GENEL KURUL HAZIRLIYORUZ''

Hafta sonu düzenlenecek olan Genel Kurul ile ilgili bilgi veren Önsel şöyle konuştu: “Görev Vakfı şimdi binlerce üyeyi bağrında taşıyan vakıf haline geliyor. Karar aldık! Aldığımız karar bir tahlile dayanıyor. Bu tahlilin özü de şudur: Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye Asya’dan yükselen uygarlığın öncü ülkelerinden biri olacak. O bakımdan mevzimizi Türkiye açısından ele aldığımızdan vakfımız da bu değerlendirmeyi baz alıyor ve mevzisini ona göre kuruyor.

“Yani Asya Çağı uygarlık mevzisine girmek Görev Vakfı’nın da önüne geldi dayandı. Şimdi biz hem mütevelli heyeti üyelerimiz ile hem de vakfımıza üye olan arkadaşlarımızla 23 Ekim Cumartesi günü 13.00’te Yeminli Mali Müşavirler Odası’nda yapacağımız kurulla, alacağımız kararlarla, bu mevziyi belirliyoruz. Bu kurulda yaptığımız plan ve projeler için aldığımız kararları pekiştirerek bu büyük projeleri hayata geçirmek için orada yeniden bu aldığımız kararları tartışacağız. Çok esaslı ve planlı bir genel kurul hazırlıyoruz.

“Vira bismillah diyerek kolları sıvayıp işe girişeceğiz. Büyük işler yapmak için, üreticilerin Türkiyesini kurmak için biz de vakıf olarak üzerimize düşen görevlere sarılıyoruz. Bütün yaptığımız çalışmalarda ortaya koyduğumuz projeleri anlatıyoruz.”

# proje # ulusal kanal # görev holding # Teori Dergisi # erkan önsel # üniversite # çağrı # görev vakfı # halil nebiler # iş dünyası # Televizyon Gazetesi # asya çağı üniversitesi # Üretim ve Büyük Atılım Kampanyası # Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel