İşte Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği an

Haziran Direnişi'nde, Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği anın görüntüleri orataya çıktı. Polisin yok dediği MOBESE kayıtları, savcılıktan mahkemeye gönderildikten sonra kaybolan CD'nin içinden çıktı.

Mehmet Ayvalıtaş davasında savcılıktan mahkemeye gönderildikten sonra kaybolan CD'nin içerisinden polisin yok dediği MOBESE kayıtları çıktı.

Avukatlar, mahkeme kaleminde kaybolan CD'nin peşine düşünce Haziran Direnişi'nde hayatını hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın yaşamını yitirdiği anın görüntüleri gün yüzüne çıktı. Görüntüler izlenince ortaya çıkan bir diğer çarpıcı gerçek ise Ayvalıtaş'a ilk çarpan aracı kullanan şöförün davada sanık olmadığı.

İşte polisin yok dediği o görüntüler...

Görüntülere göre yurttaşlar Mustafa Kemal Mahallesi'nden E-5 karayoluna yürüyor. MOBESE kameraları da an be an sokak sokak yurttaşları takip ediyor. Yürüyüş güzergahlarına göre kamera açıları değiştiliriyor. Eylemin her anı kayıt altına alınıyor.

Çevre yoluna çıkan grup önce Kadıköy istikametine doğru akan trafiği durduruyor. Trafiğin durmasıyla binlerce yurttaş çevre yoluna iniyor ve kalabalık iyice artıyor.

Mehmet Ayvalıtaş arkadaşları ile beraber Ankara istikametindeki trafiği de durdurmak için bariyerlerin üzerinden atlıyor. Tek sıra halinde yolun bir ucundan diğer ucuna dizilen gençler, gelen araçları durdurmak için işaretlerle uyarmaya çalışıyor.

Önce hızla gelen bir araç Mehmet Ayvalıtaş'a çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mehmet, arkadan hızla gelen bir başka aracın altıda kalıyor.

Bir sonraki karede ise Mehmet'in cansız bedeni takılıyor kamera kayıtlarına...

İki gence ilk çarpan araç durmaksızın olay yerinden uzaklaşıyor.

MOBESE kamerası bir süre hareketsiz kalıyor ve yaşanan karmaşa tüm çıplaklığıyla kayıtlara yansıyor.

MOBESE operatörü bir ara kamerayı duvara doğru çeviriyor, kadrajdan uzaklaşıyor ve olay yerini belli belirsiz gören bir açıdan kayıt alıyor. Bu anlar, izleyenlere Ethem Sarısülük vurulunca ağaçlara çevirilen kameraları hatırlatıyor.

İddianamede Ayvalıtaş'a ilk çarpan ve olay yerinden uzaklaşan aracın şöförüne yer verilmediği için bu aracın şöförü sanık olarak yargılanmıyor ve kimliği tespit edilmiş değil.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# polis # cd # mehmet ayvalıtaş # gezi eylemleri # mobese görüntüleri