Ergenekon davasında 7 kişi yeniden cezaevine girebilir

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bozulmasını istediği Ergenekon davasında 7 kişi için yeniden cezaevine girme riski ortaya çıktı. Durmuş Ali Özoğlu ve İbrahim Özcan'ın da aralarında olduğu sanıkların temyiz başvurusu için gerekli süreyi kaçırdıkları belirtildi.

Ergenekon davasında 7 kişi yeniden cezaevine girebilir

Ergenekon davasında 7 sanığın süreyi kaçırdığı temyiz hakkını kaybettiği öğrenildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bozulmasını talep ettiği Ergenekon davasında 7 sanık kararı temyiz edemedi. Özel görevli mahkemenin verdiği cezaları süresi içerisinde temyiz etmedikleri belirtilenn 7 kişi cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yargıtay Başsavcılığı 7 temyiz başvurusunu tanınan süre geçtiği için reddedilmesini talep etti. Durmuş Ali Özoğlu ve İbrahim Özcan'ında da ile birlikte 5 sanıkla ilgili son kararı Yargıtay Ceza Dairesi verecek.

7 kişinin temyiz başvuruları kabul edilmezse hükümleri kesinleşeceği için cezaevine girmeleri gündeme gelecek. Özoğlu ve Özcan'ın avukatlığını üstlenen Ali Rıza Dizdar 21 Temmuz 2014 tarihli telgrafla temyiz talebi niteliğindeki süre tutum dilekçesini gönderdiğini belirtti. Ancak belirtilen dilekçeye dava dosyasında ulaşılamadı.

Temyiz talepleri riske giren isimlerden Durmuş Ali Özoğlu iki kez ağırlaştırılmış müebbet, İbrahim Özcan 14 yıl 8 ay, Yüksel Dilsiz 3 yıl 4 ay 15 gün, İsmail Sağır 21 yıl 6 ay, Murat Uslukılıç 2 yıl 1 ay ve Siyami Yalçın 7 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Saipir Debzleridze'nin dosyası ise ana dosyadan ayrılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon davası # temyiz # 7 kişi