Dünya genelinde vaka sayısı 162 milyona yaklaştı

Yeni tip koronavirüs küresel bir sağlık tehdidi olmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 162 milyona can kaybı ise 3 buçuk milyona yaklaştı. Ülkeler toplumsal düzeyde önlemlerle salgını sonlandırmaya çalışıyor.

Dünya genelinde vaka sayısı 162 milyona yaklaştı

Koronavirüs salgınında 2. dalganın vurduğu Hindistan’da, can kayıplarına 4 bin 77 kişi daha eklendi. Son 24 saatte, 311 bin 170 yeni vaka tespit edildi.

Ülkede 3 buçuk milyondan fazla hastanın tedavisi sürerken, uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının çok daha yüksek olabileceği uyarısı yapıyor.

1,4 milyara yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da, şu ana kadar 182 milyon 220 bin doz aşı yapıldı.

Koronavirüs salgının en fazla etkilediği bölgelerden biri de Latin Amerika…. Latin Amerika’da son 24 saatte toplam 3 bin 912 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamın 2 bin 87’si Brezilya’da kaydedildi. Bölgedeki en yüksek ve can kaybı Brezilya, Arjantin ve Kolombiya’da kaydedildi.

Japonya’da Olağanüstü Hal uygulamasının kapsamı genişletildi. Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği Hokkaido, Okayama ve Hiroşima eyaletleri OHAL kapsamına dahil edildi. Böylelikle olağanüstü halin uygulandığı eyalet sayısı 9’a yükseldi. Japonya’da 685 bin 456 koronavirüs vakası bulunuyor.

Japonya ayrıca, ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Eylül 2021'e kadar 50 milyon doz korona aşısı daha tedarik etmek üzere anlaşmaya vardı.

Afrika'da vaka sayısı 4 milyon 700 bini aştı, can kaybı sayısı 126 bin 445'e ulaştı. Kıtada en fazla vaka Güney Afrika, Fas, Tunus, Etiyopya, Mısır ve Libya'da tespit edildi. 1,3 milyar nüfusa sahip kıtaya toplam 38 milyon aşı ulaştı, 22,4 milyon doz aşı uygulandı.

# sağlık # koronavirüs # mısır # vaka # brezilya # Arjantin # vaka sayısı # can kaybı # Tunus # Kolombiya # Etiyopya # Can # Toplumsal