Salgında korkutan tablo

Türkiye'de Kovid-19 verileri tırmanışta. Vaka sayısı 50 bine dayandı. Harita kıpkırmızı. İllerde yetkililer endişeli. Doktorlar her gün uyarıyor. Ancak kural ihlalleri ve rehavet vaka sayısını artırıyor. Özellikle Samsun ve Kırklareli korkutuyor. Yeni tedbirler peş peşe gelirken kurallara tam uyum riski en aza indirmek için hayati önem taşıyor.

Salgında korkutan tablo

Türkiye'nin kovidle mücadelesi, kuralların ihlali ve virüsün genetiğinin değişmesiyle sıkıntılı bir sürece girdi. Riskli illerin sayısı arttı.

Günlük açıklanan vakalar 50 bine dayandı. Uzmanlar kurallara dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

İller bazında önlemler de artırılıyor. Samsun'da lokanta ve benzeri yerlerde aynı masada en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

Sokağa çıkma kısıtlama uygulanan cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Vaka sayıları kentte her 100 bin kişide 678'e ulaştı.

Kırklarelivaka artış oranında ilk 5 il arasına girdi. Vaka artış oranı yüzde 73 oldu. Vakaların yüzde 80-90'ını çalışan kesimin oluşturduğu ortaya çıktı.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Taner Pehlivan, konuyla ilgili, '' Aile içinde de bulaş oluyor belli bir süre sonra ama vakalar hep çalışan insanlardan çıkıyor. İş yerlerinde hastalığı kapıyorlar ve daha sonra da ailede diğer çevrelerine yayıyorlar. İş yerlerinden kaynaklı bir bulaş söz konusu. Vakaların yüzde 60-70'ini 20 ile 40 yaş arasındakiler oluşturuyor.'' dedi.

İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Kırklareli, Edirne'de halen yüksek vakalarla dikkat çekiyor.

Kurallara tam uyum ve aşılama vakaların hızla düşünü sağlayacak.

# pandemi # koronavirüs # Edirne # yasak # samsun # yetkili # salgın # restoran # kovid 19 # vaka sayıları # vaka artış # kısıtlama # kırklareli # lokanta # kafe # Türkiye vaka sayıları # sokağa çıkma kısıtlaması # kural # tablo # uzmanlar # il # salgınla mücadele # koronavirüsle mücadele # Türkiye vaka # mavi iller # rehavet # yüksek vaka # Risk haritası # türkiye salgın # vaka haritası