Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten vize, Petrol Ofisi ve ING Bank açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Reuters'a konuştu. Çelik, "Avrupa Birliği hiçbir sözünü yerine getirmedi" dedi. Bakan Çelik, "Türkiye göçmen anlaşmasını gözden geçirebilir" ifadelerini kullandı. Hollandalı Vitol'ün Petrol Ofisi'ni satın almasına Türkiye'deki bağımsız kurullardan alacağı iznin veya ING Bank'ın Türkiye'deki varlığının iki ülke ilişkilerinden etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna Çelik, "Özel sektör, iş dünyası, Hollanda'dan gelen turistler, Hollanda insanı krizin bir parçası ve muhatabı değildir" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten vize, Petrol Ofisi ve ING Bank açıklaması

ÇELİK: TÜRKİYE GÖÇMEN ANLAŞMASINI GÖZDEN GEÇİREBİLİR

Reuters'a konuşan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik göçmen anlaşmasıyla ile ilgili açıklamalar yaptı.

Avrupa Birliği'nin sözünü tutmadığını söyleyen Çelik, Türkiye'nin ise anlaşma gereklerini yerine getirdiğini belirtti.

AB Bakanı Çelik, "Türkiye'nin bu anlaşmayı yürütme konusunda karşı tarafa hiçbir yükümlülüğü yoktur" dedi.

Göçmen anlaşmasının gözden geçirebileceğini vurgulayan Bakan Çelik, anlaşmanın sürmesi için bir sebep olmadığının da altını çizdi.

"GÖRÜŞMENİN GEREKLİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

"Vize serbestisi konusunda AB objektif ve hakkaniyetli bir yaklaşım üretmeyecek, bu kesinleşti" diyen Ömer Çelik, "Bu şartlar altında terör mevzuatını genişletemeyiz" sözleriyle olası görüşmelerin gereksiz olduğunu ifade etti.

PETROL OFİSİ VE ING BANK AÇIKLAMASI

Hollandalı Vitol'ün Petrol Ofisi'ni satın almasına Türkiye'deki bağımsız kurullardan alacağı iznin veya ING Bank'ın Türkiye'deki varlığının iki ülke ilişkilerinden etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna Çelik, "Özel sektör, iş dünyası, Hollanda'dan gelen turistler, Hollanda insanı krizin bir parçası ve muhatabı değildir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Ömer Çelik # avrupa birliği # vize muafiyeti