Sosyalist Enternasyonal PYD’yi tanıdı, CHP’den açıklama

CHP’nin üye, HDP’nin ise danışma statüsünde olduğu Sosyalist Enternasyonal’in PYD’yi resmen tanımasıyla ilgili CHP’den açıklama geldi. Enternasyonal’in Genel Başkan Yardımcılığını yapan CHP’li Umut Oran yaptığı yazılı açıklamada, “CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’de PYD’ye karşı tavrı ve duruşu nettir” ifadesini kullandı. Oran, “PKK, PYD ile masaya oturanlar CHP’ye çamur atamazlar” dedi.

Sosyalist Enternasyonal PYD’yi tanıdı, CHP’den açıklama

Sosyalist Enternasyonal, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yi resmen tanımasının ardından gözler Konsey üyesi olan CHP’ye çevrildi.

Konuyla ilgili açıklama Sosyalist Enternasyonal'in Genel Başkan Yardımcılığını yapan CHP’li Umut Oran’dan geldi.

Oran, Konseyin yayınladığı “Kürt Bölgesi Deklarasyonu”na ve PYD’yi tanımasına CHP’nin ne yanıt verdiğini açıklamadı. Ancak açıklamada Oran, “CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’de PYD’ye karşı tavrı ve duruşu nettir” ifadesini kullandı.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada AKP hükümetine ve medyaya yüklendi. “PKK, PYD ve YPG ile masaya oturanlar bugün CHP’ye çamur atamazlar” dedi.

AKP’nin IŞİD, El Nusra ve Özgür Suriye Ordusu gibi terör örgütlerinin zihniyetinde olduğunu savunan Oran, AKP’nin iftiralarını bozma zamanı geldi ifadesini kullandı.

Sosyalist Enternasyonal, önceki gün yayınladığı bildiride, PYD ve silahlı kanadı YPG’ye Konsey’in destek verdiğini, PYD’nin IŞİD ile mücadele ettiğini savunmuştu. Bildiride, “Bu mücadeleyi resmi olarak tanımaktayız” denilmişti.

Sosyalist Enternasyonal Konseyine, CHP tam üye statüsünde, HDP ise danışma statüsünde yer alıyor.

Sosyal demokrat, demokratik sosyalist ve işçi sınıfı olduğunu iddia eden partilerin ülkelerarası bir örgütü olan Sosyalist Enternasyonal'in başkan yardımcılığını CHP'li Umut Oran yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

# chp # pkk # hdp # pyd # umut oran # sosyalist enternasyonal