Türk ve Rus askerlerinden Suriye'de ortak devriye

Rus ve Türk askerler Suriye’nin kuzeydoğusunda ortak devriye yaptı. Rus Silahlı Kuvvetleri devriye birliği komutanı Albay Andrey Titov, sıra dışı herhangi bir olayın yaşanmadığını belirtti.

Türk ve Rus askerlerinden Suriye'de ortak devriye

Suriye'deki ortak devriyeler sürüyor. Rusya ve Türkiye rotayı birlikte oluşturuyor. Askerlerin arasındaki irtibatı askeri tercümanlar sağlıyor.

Son devriyeKamışlı bölgesindeki Haseke vilayetinde yapıldı. Haberi, Rus Silahlı Kuvvetleri devriye birliği komutanı Albay Andrey Titov duyurdu.

Açıklamada, nöbet sırasında sıra dışı herhangi bir olayın yaşanmadığı belirtildi.

İki ülkenin askerleri Jarih el-Faykani yerleşim yerinin yakınında buluştu. Dört saatlik devriye nöbeti süresince 95 kilometrelik mesafe kat edildi. Dellik, Tell-Kadiş, Kirbatlı ve Tell-Tayr yerleşimlerindeki durum denetlendi.

Devriye Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait helikopterlerin eşliğinde gerçekleştirdi.

Devriyeye her iki ülkeden yaklaşık 70 askerin yanı sıra Rus askeri polisine ait Tigr ve Tayfun araçları katıldı. Türk askerleri ise Kirpi zırhlılarıyla devriyede yer aldı.

# türkiye # rusya # suriye # türk # rus # devriye # haseke # kamışlı # tayfun # ortak devriye # kirpi # Rus Silahlı Kuvvetleri # Rus askerleri # türk askerleri # suriye haseke # Türk ve Rus Askerleri # Andrey Titov # Uzay Kuvvetleri