Sert hava koşulları etkisini ne kadar daha sürdürecek?

Yurdun birçok noktasında fırtına, yağmur ve kar etkili oldu. Antalya, Bursa, Manisa'da fırtına etkili oldu. İzmir ve Muğla'da su baskınları yaşandı. Trakya'da ise kar yağışı etkili oldu.

Sert hava koşulları etkisini ne kadar daha sürdürecek?

Yurt genelinde birçok ilde olumsuz hava koşulları etkili oldu.

Antalya'da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına kenti birbirine kattı.Sağanak, zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerinde, sokak ve caddelerde su baskınlarına neden oldu.

Konyaaltı, Döşemealtı ve Kumluca ilçelerinde kuvvetli rüzgar ağaçları devirdi. Aksu ilçesindeki narenciye bahçesi su altında kaldı.

Son 24 saatte metrekareye kent merkezinde 62,5, Aksu'da 168,2, Döşemealtı'nda 166,7, Serik'te 163,2, Kumluca'da 132,5 kilogram yağış düştü.

Muğla'da şiddetli yağış ve fırtına Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz'de etkili oldu. Dalyan Mahallesi'nde bazı tarım arazileri, narenciye ve nar bahçeleri suyla doldu.

Saatteki hızı 130,7 kilometre ölçülen fırtına nedeniyle 170 ağaç devrildi.

Manisa'da çok sayıda binanın çatısı uçtu, aydınlatma direkleri ve ağaçlar yollara devrildi, araçlarda hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle enerji iletim hatlarının kopması ve trafo arızaları sonucu elektrik kesintileri yaşandı. Aydınlatma direkleri ve ağaçlar yola ve park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Barbaros Mahallesi'nde de bir dolmuş durağı yıkıldı. Yunusemre ilçesinde bir caminin minaresi, şiddetli rüzgar nedeniyle yıkıldı.

İzmir'de sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bornova ilçesi 7320 Sokak'ta rüzgar nedeniyle bir ağaç elektrik tellerinin üzerine devrildi. Bazı sokaklarda elektrik kesintileri meydana geldi.

Bursa'da kuvvetli lodos etkili oldu. Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki Otosansit Sanayi Sitesi'nde bazı iş yerlerinin çatıları uçtu. Çevreye yayılan parçalar, çok sayıda iş yeri ve araçta hasara yol açtı. Bir kişi yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırıldı. Ekipler hasar tespit çalışması başlattı.

Trakya'da ise kar yağışı etkili oluyor. Kırklareli'de Meteoroloji kar yağışı nedeniyle turuncu alarm verdi. Kent beyaza büründü.

Edirne'de ise vatandaşlar yoğun kar yağışını sevinçle karşıladı, evlerinin önünde kar topu oynadı.

Kentin simgelerinden Selimiye Camii ve tarihi eserler kar yağışıyla görsel güzellik sundu. Kar topu oynayan vatandaşlar neşeli vakit geçirdi.

# izmir # fırtına # Edirne # muğla # köyceğiz # kumluca # Dalaman # Döşemealtı # Selimiye Camii # bornova ilçesi