Aşılananların sayısı 10 milyonu geçti

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulaması hızla devam ediyor. Türkiye'de aşılananların sayısı 10 milyona yaklaştı.

Aşılananların sayısı 10 milyonu geçti

Aşılananların sayısı 10 milyona yaklaştı.

"COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları sürüyor.

Türkiye'de kontrollü normalleşme süreci başladı. İller 4 kritere göre risk gruplarına ayrıldı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk gruplarına göre belirlenen kriterlerle normalleşme süreci uygulanıyor. Aşılama takvimi de planlanan şekilde devam ediyor.

Yaklaşık 9 milyon 432 bin kişiye koronavirüs aşısı uygulandı. 2 milyon 134 bin kişiye ikinci doz aşı da yapıldı.

İllere göre aşı haritası Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinden anlık olarak güncelleniyor. En fazla aşının uygulandığı il megakent İstanbul oldu.

Birinci aşamada, aşılamaya başlanan sağlık personelinden sonra sırada eczane çalışanları var. Yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ile bu kurumlardaki görevlilere de öncelik verildi. Birinci aşama, 65 yaş ve üstündekilerle tamamlanacak.

# Kovid19 # aşı # sağlık bakanlığı # normalleşme # kovid 19 # Koronavirüs aşısı # kovid 19 aşı # kovid aşı # normalleşme süreci # doz # aşı çalışmaları # koronavirüsle mücadele # aşı uygulaması # Türkiye aşı # aşı sayısı # aşılar # türkiye aşı sayısı # kontrollü normalleşme # aşı sayıları # Türkiye aşı uygulaması