Polis itiraf etti: O çocuğu ben değil arkadaşım vurdu

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürülmesi ile ilgili tutuklanan Özel Harekatçı polis tahliye edildi. İfade veren polis olay günü yaşananları ayrıntıları ile anlattı. Nihat'ı polis arkadaşının vurduğunu açıkladı.

Polis itiraf etti: O çocuğu ben değil arkadaşım vurdu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde arkadaşları ile oynarkken başından vurularak ölen Nihat Kazanhan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklanan özel Harekatçı polis H.V tahliye edildi.

Cizre Cumhuriyet Savcısı ve Sulh Ceza Mahkemesi'ne ifade veren Polis 14 Ocak günü yaşanan olayı ayrıntıları ile anlattı.

H.V Üç polis olarak görevde olduklarını yanlarına gelen bir kaç çocukla sohpet ettiklerini ardından 10-15 kişilik çocuk grubun kendilerine taş atmaya başladığını ifade etti. Gaz atarak müdahalede bulunduklarını belirten polis H.V, "Daha sonra M.N.G. pompalı tüfeğiyle çocuklardan tarafa hedef gözetmeksizin 3- 4 el ateş etti." dedi.

Çocuğun vurulduğunu gördüklerini ve daha sonra olay yerindeki fişekleri topladıklarını söyleyen Polis, "Nihat Kazanhan'ın ölümünden sorumlu kişi M.N.G.'dir. Olayı ilk günden beri bilip söylemediğim için pişmanım." ifadelerini kullandı.

H.V.'nin ifadesinde Nihat Kazanhan'a ateş ederek öldürdüğünü öne sürdüğü özel harekat polisi M.N.G. Ankara'da tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

# Cizre # şırnak # Nihat # polis itiraf etti