Fenerbahçe yarı finalde

Spor Toto Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 8'li çeyrek final karşılaşmasında, Trabzonspor Medical Park'ı 72-66 yenen Fenerbahçe Ülker, yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Fenerbahçe yarı finalde

Spor Toto BasketbolErkeklerTürkiye Kupası 8'li çeyrek finalinde Fenerbahçe Ülker ve Trabzonspor Medical Park karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda Fenerbahçe Ülker hücumda ve savunmada etkili oldu. Trabzonspor Medicalpark oyunda kalmaya çalışsa da, 1'inci periyotu Fenerbahçe Ülker 22-14 önde bitirdi.

2'nci periyotta ise Sarı Lacivertliler hızlı başladı. Bordo mavililer, farkı 12 sayıya çıkaran Fenerbahçe Ülker karşısında bu serinin son 5 dakikasında skoru 28-23'e getirmeyi başardı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen serinin son bölümünde Sarı Lacivertliler oyunda 21 sayılık fark yakalayarak devreye 50-29 girdi.

3'üncü periyotta Trabzonspor maça geri döndü. Karşılaşmanın üçüncü setinde pota altı ve hücumda etkili olan bordo mavililer, skoru 59-53'e getirmeyi başardı.

Karşılaşmanın son periyotu ise Trabzonspor'un ilk sayısı ile başladı. Fenerbahçe Ülker kısa bir sürede toparlanarak oyunda dengeyi kurdu ve son 4 dakikaya 64-57 önde girdi.

Sarı lacivertliler, son saniyelerde karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmayı 72-66 kazanarak yarı finale yükseldi. Trabzonspor Medicalpark ise Türk Telekom'dan sonra elenen bir diğer takım oldu.

Trabzonspor'dan Penney 21, Fenerbahçe'den ise Kleiza 21 sayı ile maçın skorer isimleri oldu.

Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in genç oyunncusu Kenan Sipahi karşılaşmada sakatlandı. Kenan'ın kolunda kırık olduğu öğrenildi. Genç oyuncu 6 hafta sahalardan uzak kalacak.

ulusalkanal.com.tr

# Trabzonspor # erkekler # türkiye kupası # spor toto basketbol # çeyrek final # sarı lacivert # bordo mavi