Tatya ve Hızar teröristlerin kabusu oluyor

Erzincan'da terörle mücadele operasyonlarına katılan ''Tatya'' ve ''Hızar'' adlı dedektör köpekler, komandoları hain tuzaklardan koruyor. İz takip ve bomba arama köpekleri suçluların da korkulu rüyası olmuş durumda.

Tatya ve Hızar teröristlerin kabusu oluyor

Onlar, jandarma komandolarımızın en büyük yardımcısı.

Erzincan'da teröroperasyonlarına katılan, uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığın önlenmesinde etkin rol alan Tatya ve Hızar adlı dedektörköpekler, suçlulara göz açtırmıyor.

Güvenlik güçleri, zorlu coğrafyaya ve dondurucu soğuklara rağmen karla kaplı Munzur ve Mercan dağlarında Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruyor. Bu operasyonlarda iz takip ve bomba arama köpekleriyle teröristlerin izini sürüyor.

Bomba arama köpeği "Tatya" ve iz takip köpeği "Hızar", kahraman Mehmetçik'in adeta gözü kulağı oluyor. Üstün koku alma yetenekleriyle güvenlik güçlerine yardımcı olan "keskin burunlar", Mehmetçik'i bombalı tuzaklardan koruyor.

İz takip köpeği Hızar'ın sorumlusu Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Çelik, Hızar'ın 11 yaşında olduğunu söyledi.

Uzman Çavuş Yasin Demirci de bomba arama köpeği "Tatya" ile en kritik görevlerde yer aldı.

Hızar şu ana kadar kaybolan 5 kişinin bulunmasını sağladı. Tatya ise pek çok ev ve araç aramasına katıldı.

# mehmetçik # köpek # pkk # operasyon # terör örgütü pkk # terör # uyuşturucu ticareti # teröristler # bomba # munzur # Mercan # takip # dedektör # komando # tuzak # Jandarma Komando # suçlu # Terörle Mücadele Operasyonları # dedektör köpekler # hızar # mustafa çelik # bomba arama köpeği