F-Tipi sızma girişimi

Fethullahçılar, Almanya'da yakayı ele verdi. Fethullahçıların Sosyal Demokrat Parti SPD'ye topluca üye olarak sızması, Alman medyasında tartışma konusu oldu. Fethullahçıların, Leipzig'de kent yönetimine sızmak istediği belirtildi.

F-Tipi sızma girişimi

Süheyla Kaplan / Almanya

Almanya”nin Leipzig kentinde Gülen cemaatinin Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) teskilatina topluca üye olmalari ve kent parti yönetimine sizma girisimi Alman medyasina konu oldu.

Aylardir konu üzerinde arastirma yapan Alman Devlet Televizyon Kanali ARD“de, konu ile ilgili 22 Ekim“de saat 21:45“de bir belgesel yayinlanacagi bildirildi.

"ALMAN EGITIMCI : GÜLEN CEMAATI DEMOKRASI DÜSMANI BIR HAREKET“

Leipzig“de Alman egitimci ve cemaatler konusunda uzman Solveig Prass, Gülen cemaatinin „demokrasi düsmani bir hareket “ oldugunu savundu.

Prass, bir televizyon kanalina verdigi demecinde Gülen cemaatini yakindan tanidigini belirterek, „“Adeta izole edici, Islamci, sovenist ve demokrasi düsmani bir hareket. Bu cemaat, esitlige inanmamakta. Bu kadin-erkek arasindaki esitlik olsun, farkli dinlere tolerans olsun. Bütün bu esitlik anlayisini Gülen cemaatinde görmek mümkün degil“ dedi.

Almanya“nin bircok egitim kuruminda Gülen cemaatinin etkin oldugunu da hatirlatan Prass, Leipzi“ge Gülen cemaatinin SPD“ye toplu üye olma girisimiyle, kent yönetimine onlarin sizmak istediklerini söyledi.

Isik Evlerini“de elestiren Prass, Almanya”da hemen hemen her egitim sektöründe Gülen cemaatinin etkin olduguna dikkati cekti.

Marburg Üniversitesi Islam Bilimcisi Prof. Dr. Ursula Spuler-Stegemann, Fethullah Gülen cemaatinin Almanya“da Islamcilik adina öncü bir rol üstlendiklerini öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # almanya # spd # leipzig