Kışlalı 14 yıl önce bugün bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti

21 Ekim 1999... 14 yıl önce bugün, Ankara'da bir gladyo cinayeti daha yaşandı. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı evinin önünde uğradığı bombalı saldırda hayatını kaybetti. Cumhuriyet aydınlanmasına ömrünü adıyan Kışlalı'yı saygıyla anıyoruz.

Kışlalı 14 yıl önce bugün bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti

14 yıl önce bugün Türkiye yine bir gladyo cinayeti ile güne başladı. 21 Ekim 1999 sabahı, saat 9:40'da Ankara'da bir bomba patladı. Prof. Dr. AhmetTanerKışlalı hayatını kaybetti.

Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya gelen Kışlalı 60 yaşındaydı. Bu 60 yılda akademisyenlik yapmış, sayısız köşe yazısı yazmış, bir çok eser bırakmış.

Hayatı boyunca Cumhuriyet devrimlerini savundu, ümmete karşı ulus vurgusu yaptı.

Bütün aydınlanmacılar gibi o da hedef gösterildi, kara listeye alındı. Ölümünden önce AkitGazetesi manşetten Kışlalıyı hedef gösterip, fotoğrafının üstüne çarptı attı.

Türkiye'nin 90'lı yıllarda yaşadığı aydın katliamının bir devamı olan o suikast göz göre göre gerçekleşti.

1978 Ecevit Hükümeti'nde Kültür Bakanlığı yapan Kışlalı, daha sonra akademisyen olduğu yıllarda siyasetten elini çekmedi.

Örgütlü hareket etmeyi ve birleşmeyi savundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mülkiyeliler Birliği'ne üyeydi.

Atatürk devrimlerini her fırsatta en iyi şekilde anlatan ve kavratan mücadele insanıydı.

Hayatını kaybettiğinde Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Siyaset Kürsüsü Öğretim Üyesiydi.

Cumhuriyet Devrimlerini koruyan, savunan ahlaklı ve çalışkan genç iletişimciler yetiştiriyordu.

Emekleri karşılıksız kalmadı. Bağımsızlığı ve geleceği için mücadele ettiği Türk Milleti son yolculuğunda onu yalnız bırakmadı.

Ankara, yurdun dört bir yanından gelen insan seliyle dolup taştı. Kimi hocasını, kimi yazarını, kimi cumhuriyetin çetin savunucusunu uğurladı.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı ölümünün 14'üncü yıl dönümünde saygıyla anıyoruz...

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # ankara # bomba # cumhuriyet # akit # tokat # gazete # Ahmet # Ecevit