Semt pazarları tam kapanmada 2. kez açıldı

Semt pazarları tam kapanma kapsamında ikinci kez açıldı. Market fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yurttaşlar pazarlardan alışveriş yaptı. Pazarcılar, 17 Mayıs'tan sonra kontrollü normalleşme kapsamında kendilerine kısıtlama getirilmemesini talep etti.

Semt pazarları tam kapanmada 2. kez açıldı

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

Semt pazarlarıtam kapanmada 2. kez açıldı. Vatandaşlar yürüyerek gittikleri pazarlarda alışverişlerini yaptı.

Saat 17.00'ye kadar açık olan pazarlarda sadece yaş meyve, sebze ve fide satıldı. Tam kapanmada pazarlarda giyim, züccaciye gibi ürünlerin satılmasına izin verilmedi.

Market fiyatlarının yüksek olmasından şikâyet eden yurttaşlar pazarları tercih etti. Ankaralılar bayramın üçüncü gününde pazardan alışveriş yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile tüm semt pazarları cumartesi günleri açıldı. 17 Mayıs’ta tam kapanmanın sona ermesinin ardından pazarlarda uygulamanın nasıl olacağı ise henüz belli değil.

Pazarcılar, kontrollü normalleşmenin ardından semt pazarlarının kendi gününde açılmasını talep etti.

Semt pazarları ikinci kez açılınca zabıtalar da denetimlerini sürdürdü. Pazar yerlerinde tezgâhlar arasında 3 metre mesafe bırakılıp bırakılmadığı denetlendi.

Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Karabük, Çorum, Ardahan, Afyonkarahisar, Uşak, Niğde, Kırşehir gibi kentlerde de semt pazarları açıldı. Pazarlarda önlemler hatırlatıldı.

# istanbul # ankara # pandemi # çorum # market # Afyonkarahisar # içişleri bakanlığı # karabük # vatandaş # ardahan # normalleşme # Niğde # uşak # esnaf # Kırşehir # salgın # kovid 19 # Pazar # tam kapanma # pazar fiyatları # semt pazarları # market fiyatları