ABD'de yoğun bakımlar doldu

Koronavirüs salgını ABD'nin hastane sistemini çökertmiş durumda. Önceki gün 73 yaşındaki bir hasta, yoğun bakım ünitelerinde boş yatak bulunamadığı için hayatını kaybetti.

ABD'de yoğun bakımlar doldu

Koronavirüs vakalarındaki artış, ABD'nin sağlık sistemini iflasın eşiğine getirdi. Yoğun bakım üniversitelerindeki yoğunluk son olarak kalp krizi geçiren bir hastanın ölümüne neden oldu.

73 yaşındaki Ray DeMonia'nın ailesi, verdikleri ölüm ilanında DeMonia'nın kaldırıldığı Alabama'daki hastanenin 3 eyaletteki 43 hastaneyle iletişime geçtiğini ancak 300 kilometre ötedeki Mississippi eyaletinde bir ünite bulunduğunu paylaştı.

Tüm yoğun bakım ünitelerinin Kovid-19 hastalarıyla dolu olduğunu ifade eden aile, hastanelerde diğer hastalara da yer açılabilmesi için herkesi aşı olmaya çağırdı.

Alabama eyaletinde son haftalarda yaşanan yoğunluk, John Hopkins Üniversitesi verileriyle de doğrulandı. Üniversite, yoğun bakım ünitelerinin yarısından fazlasının Kovid-19 hastaları tarafından kullanıldığını kaydetti.

Geçen hafta bir araştırmayı da ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yayımladı. Araştırmada aşı olanların Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatma ve ölüm riskinin çok düşük olduğuna dikkat çekildi.

Merkez, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında aşı olmayanların, olanlara göre Kovid-19'a yakalanma riskinin 4,5, hastaneye yatma riskinin 10, ölüm riskininse 11 kat daha yüksek olduğunu açıklamıştı.

# abd # koronavirüs # Kovid19 # kalp krizi # hasta # Beyaz Saray # yoğun bakım # yatak # ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi # John Hopkins Üniversitesi